کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

تمـامی حواس نـوزاد مـن


5 حس نوزادی كه به دنیا می‌آید هنوز كامل نیست. روند تكامل حس‌ها جاده درازی است كه از رحم و دوران جنینی آغاز می‌شود و به‌ترتیب ابتدا حس لامسه، بعد چشایی، شنوایی، بویایی و در نهایت بینایی تكامل پیدا می‌كند.






5 حس نوزادی كه به دنیا می‌آید هنوز كامل نیست. روند تكامل حس‌ها جاده درازی است كه از رحم و دوران جنینی آغاز می‌شود و به‌ترتیب ابتدا حس لامسه، بعد چشایی، شنوایی، بویایی و در نهایت بینایی تكامل پیدا می‌كند. هنگام تولد برخی از این حس‌ها بیش از سایرین به تكامل رسیده‌ و حساس‌ترند.



لامسه

حس لامسه نخستین حسی است كه در جنین شروع به شكل‌گیری می‌كند. از ماه دوم بارداری، وقتی جنین در داخل مایع آمینوتیك حركت می‌كند، می‌تواند حركت مایع روی بدنش را حس كند. در ماه چهارم بعد از تولد او قادر است با تكان دادن انگشتان، بدنش را لمس كند و در اینجاست كه تماس پوست به پوست، نوازش، ماساژ و... اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌كند زیرا در پی تكامل حس لامسه فرزند شما از این حركات لذت می‌برد. اگر دقت كرده باشید در این ماه فرزند شما علاقه ویژه‌ای به مالیدن صورت خود به گردن و سینه شما حین خوابیدن دارد. او از لمس كردن پوست شما لذت می‌برد.



چشایی

از هفته 11 بارداری به بعد جنین تقریبا می‌تواند تمامی مزه‌هایی را كه ما حس می‌كنیم، حس كند. در واقع او به كمك مایع آمینوتیكی مزه تمام آنچه را شما می‌خورید، می‌فهمد و می‌تواند به‌خوبی مزه شیرین، شور، تلخ و ترش را از هم تشخیص دهد و جالب اینجاست كه علاقه خاصی نیز به مزه شیرین دارد و از مزه ترش و تلخ بیزار است. اگر بعد از تولد تصمیم گرفتید فرزندتان را با شیر خودتان تغذیه كنید بهتر است بدانید او می‌تواند مزه تمام آنچه را شما می‌خورید حس كند زیرا مزه غذاها به شیر هم منتقل می‌شود.



شنوایی

جنین در رحم می‌تواند صدای قلب مادر را بشنود. هنگام تولد او تفاوت بین صداهای زیر و بم، زبان مادری و زبان بیگانه را متوجه می‌شود. بعد از مدتی صدای مادر یا صدای موسیقی كه هنگام بارداری، مادر به آن گوش می‌داده را تشخیص می‌دهد. صداهای بلند می‌تواند همان روزهای بعد از تولد او را بترساند و اگر برای او لالایی بخوانید متوجه می‌شود. نكته بسیار جالب این‌كه صداهای آشنا کودک  را یاد عمل‌های خوشایند می‌اندازد. به‌عنوان نمونه شنیدن صدای آب، حمام را برایش تداعی می‌كند و صدای ظروف، غذا را! صحبت كردن والدین با هم، صدای تلویزیون و حتی صدای قدم‌های شما به او می‌فهماند تنها نیست و همین موضوع برای او خوشایند است اما مراقب باشید، صداهای بلند می‌تواند به شنوایی او آسیب برساند.



بینایی

آخرین حسی كه در دوران جنینی تكامل می‌یابد حس بینایی است. گرچه موقع تولد، نوزاد تنها تا 30 متری خود را می‌بیند و فراتر از آن برایش تار است با این حال حتی در مسافت طولانی فرق نور با تاریكی و حتی فرم افراد را تشخیص می‌دهد. از 3 ماهگی او می‌تواند بهتر ببیند و مادر و پدربزرگ، والدین و خواهر و برادرها و تقریبا كسانی كه از او مراقبت می‌كنند را می‌شناسد و خنده او نشانه همین شناخت است. از 3 ماهگی به بعد او می‌تواند اسباب‌بازی‌های رنگی با اشكال متفاوت را از هم تشخیص دهد.



بویایی

هنگام تولد زمانی كه بندناف جدا می‌شود، نوزاد شما شروع به تنفس می‌كند. او پیش از این نیز می‌توانست بوی خوب و بد را از هم تشخیص دهد. فهمیدن این موضوع كار سختی نیست. مقداری وانیل، بعد یك تخم‌مرغ گندیده را جلوی بینی او بگیرید تا عكس‌العملش را ببینید. نوزادان عاشق بوی مادران‌شان هستند. از 6 روزگی به بعد او بوی مادر را تشخیص می‌دهد و با آن آرامش می‌یابد. حتی داشتن روسری یا لباس مادر در كنار او می‌تواند سبب آرامش او شود.


ویدیو مرتبط :
بغض مـن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حواس پرتی یاعدم تمرکز حواس



حواس پرت يکي از مسائل و مشکلاتي که معلمين و پدران و مادران ما در امر آموزش و مطالعه دانش آموزان با آن درگير هستند حواس پرتي يا عدم تمرکز حواس ميباشد چرا که اين مسئله باعث افت در يادگيري و آموزش و کاهش ميزان بازدهي لازم ميگردد.حواس پرتي به وضعيتي اطلاق ميشود که دانش آموزدرهنگام مطالعه و يا آموزش ، دچار آشفتگي فکري و در نتيجه دور شدن از مطلب موردنظر ميشود. شايد اين مسئله براي خود ما بارها پيش آمده باشد که در هنگام مطالعه مطلب يا موضوعي ناگهان متوجه ميشويم که تمرکز حواس خود را از دست داده و از مطلب يا موضوع مورد مطالعه دور شده ايم و به قولي حواسمان پرت شده است.

 

حواس پرتي يا عدم تمرکز حواس در واقع به دنبال يک سري عوامل متفاوت و متعددي ميتواند به وجود آيد که اين عوامل گاهي توسط محيط خارجي شخص و اطرافيانش به او تحميل ميشود و باعث ايجاد حواس پرتي ميشود که همان عوامل بيروني ميباشند از جمله سروصداي زياد محيط ، عدم آرامش و سکوت لازم براي مطالعه ، کافي نبودن شرايط محيطي مناسب مثل نور و دماي کافي محل مطالعه ، مناسب نبودن زمان مطالعه ، را ميتوان جز» اين موارد به شمار آورد.هر يک از اين عوامل چنانچه وجود داشته باشد ميتواند تا حدود زيادي فرد را دچار اختلال حواس يا به اصطلاح حواس پرتي کن.اما نبايد از نظر دور داشت که عوامل و موارد ذکر شده تا حدود زيادي قابل کنترل و پيشگيري ميباشد.

 

گاهي اوقات حواس پرتي فرد ناشي از عوامل دروني او ميباشد. در چنين شرايطي براي حل مشکل و چاره انديشي، ابتدا بايد علت اصلي کاملا مشخص شود، سپس به دنبال راه حلي مناسب گشت.از عوامل دروني متعددي که وجود دارد ميتوان خيال پردازي، گرسنگي ، تشنگي ، کم خوابي ، بيماريهاي جسمي و رواني ، عدم وجود انگيزه و علاقه به مطلب مورد مطالعه ، عدم آگاهي و آشنايي با روشهاي صحيح مطالعه ، عدم تناسب موضوع مورد مطالعه با توانايي فراگير، جذاب نبودن مطلب و مسائلي از اين قبيل را نام برد.

 

حواس پرت

خواندن با صداي بلند و حرکات لب باعث افزايش ميزان ساعت مطالعه و خستگي و کاهش بازده و در نتيجه امکان ايجاد حواس پرتي را زياد ميکند در صورتي که مطالعه با حرکات چشم و دقت و تمرکز روي کلمات باعث يادگيري پايدارتر و طولانيترو سرعت يادگيري را افزايش ميدهد. قطع عوامل محيطي محرک مثل سر و صدا در محيط مطالعه مانند تلويزيون را ميتوان از موارد موثر در پيشگيري از اين مشکل نام برد.

 

روانشناسان استفاده از"تکنيک ايست" را در هنگام بروزحواس پرتي تجويز مي کنند. در اين روش هرگاه دانش آموز دچار مشکل حواس پرتي يا عدم تمرکز حواس گرديد به خود فرمان ايست يا توقف ميدهد تا جلوي هدر رفتن زمان را گرفته و بتواند به صورت مفيد به مطالعه ادامه دهد.استفاده از مطالعه براي رفع خستگي در بين مطالعه از عواملي است که بايد به آن توجه شود.

خط کشيدن زير مطالب مهم - خلاصه نويسي و نت برداري ميتواند براي ايجاد تمرکز حواس در هنگام مطالعه مفيد باشد. استفاده از روشها و تکنيکهاي صحيح مطالعه ، برنامهريزي براي مطالعه و دوري از آشفتگي فکري از عوامل موثر در ايجاد تمرکز حواس ميباشد.