کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

تأثیر چید مان منزل در آرامش کودک



آرامش کودک,اتاق کودک

 به گفته کارشناسان، انتخاب اسباب و لوازم منزل و نحوه چیدن آن ها در ایجاد یک محیط آرامش بخش، دلپذیر و امن برای کودک بسیار مهم است. هم چنین محل نگهداری کودک باید براساس نیاز با وسایلی تزئین شده باشد که متناسب با سن و جثه او باشد. هنگام تصمیم گیری برای ترتیب دادن محل زندگی کودک باید به نکات مهمی از جمله احساس امنیت و در عین حال ساختن یک محیط متفکرانه برای او توجه کرد. داشتن یک برنامه روزانه منظم را در ایجاد احساس امنیت کودک بسیار مؤثر است.

به این ترتیب کودک با ساختار فعالیت های روزانه آشنا شده و با یافتن جایگاه خود در این برنامه، اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کند. احساس تعلق در کودکان یکی دیگر از الزامات محیط زندگی برای آنان است و کودکان نیاز به احساس تعلق دارند. داشتن اشیاء و اسباب بازی هایی که صرفاً متعلق به خود آن هاست برای آن ها آشنا و منعکس کننده تجارب و فرهنگ شخصی خودشان است کاملا ضروری می باشد.

بنابراین بهتر است برای هر کدام از کودکان یک خانواده، وسایل شخصی از جمله کیف، کتاب و اسباب بازی با الصاق برچسب اسم بر روی این وسایل و یا حتی مندرج شده به عکس آن ها تهیه شود. بهتر است عروسک ها و اسباب بازی های کودکان از چهره ها و بافت های متفاوتی از جمله پلاستیکی، پارچه ای و فلزی تهیه شده باشد. از سوی دیگر، کتاب های کودکان باید نشان دهنده نژاد و فرهنگ و جنسیت های گوناگون باشد و هم چنین محل خاصی نیز برای قرار گرفتن نقاشی ها و کارهای دستی کودک که منعکس کننده تجارب شخصی اوست در نظر گرفته شود.

کودکان برای حرکت کردن نیاز به فضای زیادی دارند اما فضاهای کوچک تری هم باید برای سایر فعالیت های کودکان مثل نقاشی، کتاب خوانی و بازی با شن و آب فراهم شود. این فضاها به کودک کمک می کند تا آسان تر تمرکز کرده و با دوستان خود در گروه های کوچک تری بازی کنند. هم چنین تدارک فعالیت هایی که در اطراف میزهای کوچک انجام شود مثل نقاشی یا خمیربازی، کودکان را تشویق می کند تا به گروه های کوچک تقسیم شده و بازی کنند.
دمای اتاق
درجه حرارت محیط کودک باید بین ۱۶ تا ۲۴ درجه سانتی گراد حفظ شود و تهویه کافی برای ورود هوای تازه به محیط وجود داشته باشد. هم چنین نور محیط باید متناسب با فعالیت کودک تنظیم تا کودک را برای فعالیت های روزمره اش تشویق کند. در صورت امکان باید اثاث و وسایل محیط زندگی متناسب با جثه کودک باشد. هم چنین استفاده از پرده ها، صندلی ها و رنگ های آرامش بخش و شاد به جذابیت و راحتی محیط کودک، کمک می کند.

شرکت دادن کودک در فعالیت های مناسب و قابل دسترس بودن وسایل مورد نیاز برای آن ها از اهمیت ویژه ای جهت ایجاد یک محیط امن و آرامش بخش برای زندگی کودک برخوردار است. از این رو می توان کودکان را تشویق کرد تا در مرتب کردن و چیدن لوازم منزل، تهیه یک غذای ساده و مورد علاقه و چیدن سفره کمک کنند. هم چنین باید ارزش و اهمیت نظافت محیط زندگی را به آنان آموخت و نیز تمام امکانات و لوازم موجود برای فعالیت های مورد نیاز کودک باید قابل دسترس باشند.

منبع: kayhannews.ir


ویدیو مرتبط :
تأثیر بازی رایانه ای بر کودک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سلامت جسم و آرامش کودک با شیر مادر



شیر مادر,تفذیه با شیر مادر

 

 

تندرستی یکی از نعمت های بزرگ پروردگار است که زندگی بدون آن لذتی ندارد؛ برای بهره مند شدن از این نعمت بی مانند،علاوه بر رعایت موازین بهداشتی، باید در طول زندگی از یک تغذیه صحیح و مناسب برخوردار بود.     

 

 

سلامت جسم و آرامش کودک با شیر مادر         

 

تندرستی یکی از نعمت های بزرگ پروردگار است که زندگی بدون آن لذتی ندارد؛ برای بهره مند شدن از این نعمت بی مانند، علاوه بر رعایت موازین بهداشتی، باید در طول زندگی از یک تغذیه صحیح و مناسب برخوردار بود.

 

از آنجاکه مرحله کودکی (که تا حدودی دوران شکل گیری شخصیت و رشد جسمی و روانی است)، برای تامین سلامتی انسان در تمام زندگی اهمیت استثنایی دارد و دوران شیرخواری نیز حساس ترین مرحله از مراحل رشد و تکامل کودک است لذا در این برهه از زندگی باید توجه بیشتری به مراقبت از تغذیه و سلامت کودک داشت.

 

بعد از تولد سریعترین مرحله رشد، دوران شیرخواری است و حضرت علی(ع) در این خصوص فرموده اند:"برای طفل شیرخوار، هیچ شیری مبارکتر از شیر مادرش نیست."

 

تحقیقات نشان می دهد کسانی که دوران کودکی را با برخورداری از نعمت گرانقدر شیر مادر سپری کرده اند، در دوران سالمندی به مراتب کمتر از افرادی که دوران شیرخوارگی آنها با محرومیت از شیر مادر طی شده است، به بیماری های قلبی عروقی گرفتار می شوند.

 

ترکیب شیر مادر از هنگام تولد تا پایان دوره شیرخواری به تناسب نیاز کودک، اندک اندک تغییر می کند و همین مسئله سبب می شود همواره کودک از مطمئن ترین و مناسب ترین تغذیه بهره مند باشد.

 

شیر مادر از لحظه تولد تا پایان شش ماهگی می تواند به تنهایی تمام نیازهای غذایی شیرخوار را که برای رشد طبیعی او لازم است، تامین نماید.

 

سلولهای زنده و عوامل مختلف ضد میکروبی موجود در شیر مادر( که با غلظت بیشتر در آغوز وجود دارد) می توانند باکتریها، ویروسها و انگلها را از بین ببرند و در نتیجه احتمال ابتلای شیرخوار را به بسیاری از عفونت ها، به خصوص عفونتهای گوارشی و تنفسی و گوش میانی کاهش دهند؛ حتی در صورت ابتلا به بیماری، شدت و احتمال مرگ و میر ناشی از آن در نوزادی که از شیر مادر تغذیه می کند، به مراتب کمتر از سایر شیرخواران است.

 

میزان ابتلا به آسم، اگزما و انواع آلرژی در شیرخوارانی که از شیر مادر استفاده می کنند، بسیار کمتر است؛ از این رو در خانواده هایی که یکی از اعضا به خصوص پدر یا مادر مبتلا به نوعی بیماری آلرژیک هستند، تغذیه با شیر مادر باید تغذیه انتخابی باشد و استفاده از هرنوع شیر دیگر، زیان آور و زمینه ساز ایجاد آلرژی در دورانهای بعدی زندگی خواهد بود.

 

چربی و پروتئین شیر مادر بهتر از دیگر انواع شیرها هضم و جذب می شود؛ به همین دلیل دل دردهای قلنجی، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسیت نسبت به پروتئین در این شیرخواران کمتر مشاهده می شود.

 

چربی شیر مادر در شروع هربار شیردهی کمتر است و سپس میزان آن به تدریج افزایش می یابد. این تغییرات کمک بزرگی به سیر نگه داشتن شیرخوار و وزن گیری او می کند. به سبب وجود چربی بیشتر در شیر انتهایی هربار شیردهی، شیرخوار به طور کامل سیر شده، پرخوری نمی کند و در نتیجه کمتر چاق می شود. چاقی این دوران در شیرخوارانی که به طور مصنوعی تغذیه می شوند، زمینه ساز عوارض قلبی عروقی، موضعی و بیماری قند در بزرگسالی است.

 

شیر مادر به تنهایی تا یک سوم انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودک در سال دوم زندگی را تامین می کند پس بهتر است تا پایان دو سالگی از شیر مادر همراه با غذای خانواده استفاده شود.

 

میزان سدیم و پروتئین شیر مادر به اندازه ای است که به کلیه های تکامل نیافته نوزاد صدمه وارد نمی کند و دارای درجه حرارت مناسب، عاری از آلودگی میکروبی و در دسترس شیرخوار می باشد.

 

بر اساس نظر کارشناسان، تغذیه با شیر مادر رابطه عاطفی بین مادر و فرزند را افزایش می دهد. تماس و توجه مادر به شیرخوار در هنگام شیر دادن اثر مطلوبی بر رشد روانی و عاطفی شیرخوار دارد؛ تا حدی که کودکان تغذیه شده با شیر مادر در دوران بلوغ نیز از امنیت روانی بیشتری برخوردارند.

 

تماس پوستی مادر و نوزاد در گرم نگه داشتن و بهبود رشد و تکامل نوزادان نارس و بیمار نقش حیاتی دارد.

 

اسهال در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند به مراتب کمتر است.

 

شیرخوار، کلسیم شیر مادر را به سبب نسبت متناسب کلسیم و فسفر آن، بهتر از شیر مصنوعی جذب می کند و بر این اساس کمبود کلسیم در تغذیه با شیر مادر کمتر گزارش شده است.

 

نوزانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، کمتر دچار مشکلات دندانی ناشی از پستانک و تغذیه مصنوعی و پوسیدگی دندانها می شوند.

 

بهره هوشی شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، بالاتر از شیرخوارانی است که به صورت مصنوعی تغذیه می شوند.

 

علاوه بر مزایای تغذیه با شیر مادر برای نوزادان، مادران نیز از تغذیه شیرخواران خود سود می برند.

 

بهبود شرایط عاطفی، تناسب اندام، رفع مشکلات جسمانی دوران بارداری از جمله مزایای تغذیه با شیر مادر برای مادران است.

 

بر اساس اطلاعات بالا متوجه می شویم، تغذیه با شیر مادر نه تنها سلامت جسم کودک را تضمین می کند بلکه اگر به نکات مهم در خصوص رابطه مادر و نوزاد توجه شود، نوزاد از لحاظ روحی مشکلی نخواهد داشت و در آینده با مشکلات کمتری مواجه می گردد؛ علاوه بر این مادر نیز از مزایایی همچون مزایای نزاد خود بهره مند خواهد شد و به همین دلیل است که پیامبر اسلام(ص) فرموده اند:"اجر پاسدار و مجاهد در راه خدا برای مادری است که کودکش را خودش شیر می دهد."

 

نویسنده: الهام برمکی     

باشگاه تحلیلگران جوان آریا