کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

به کمک این روشها بچه هایتان را کارآفرین بار بیاورید



کارآفرینی چیست

نوزادان و کودکان با میل و اشتیاق به سوی کشف کردن، ناشناخته ها به دنیا آمده اند

 

 در دنیای امروز که همه چیز به سرعت در حال تغییر است فرزندان شما به کسب مهارت های جدیدی نیاز دارند تا خود را با تغییرات دنیای امروز هماهنگ کنند. اگر در همین دوران مهارت های لازم برای مدیریت و کارآفرینی خلاق را به فرزندان آموزش دهید در آینده مسیر موفقیت را برایشان هموارتر خواهید کرد. این مقاله توسط «دکتر ریچارد رنه» که در زمینه رشد و تکامل کودکان تحقیقاتی انجام داده، در اختیار شما قرار داده می شود.

راه تجربه را باز کنید: نوزادان و کودکان با میل و اشتیاق به سوی کشف کردن، ناشناخته ها به دنیا آمده اند. آنها نسبت به دنیای پیرامون خود کنجکاو هستند. اجازه بدهید فرزندتان از غریزه خود پیروی کند و به اکتشافات خود بپردازد و به عنوان والدین نسبت به اکتشافات او واکنش نشان دهید و تشویقش کنید. با این کار فرزندتان در آینده فرصت هایی را شناسایی خواهد کرد که دیگران قادر به تشخیص آن نیستند و این یعنی نشانه موفقیت در زندگی شخصی و کاری.

مخترع شدن سخت نیست: اختراع کردن فقط مختص افرادی نیست که تکنولوژی جدید یا تجارت نویی را ابداع می کنند. کودکان در دنیای امروز نیاز دارند که در مقابل چالش ها و مشکلات به وجود آمده به راه حل دست پیدا کنند. اگر فرزند شما در انجام تکالیف درسی اش دچار اشتباه شده از او انتقاد نکنید درعوض به او فرصت دهید مساله را با امتحان کردن راه حل های مختلف حل کند. این کار باعث بالارفتن قدرت خلاقیت در فرزندتان می شود.

محبوب بودن: دوست داشته شدن با شهرت تفاوت زیادی دارد. اگر کودکان بتوانند در دوران خردسالی از طرف دیگران دوست داشته شوند موفقیت آنها در بزرگسالی حتمی است. دوست داشته شدن تا حدود زیادی به این موضوع بستگی دارد که فرزند شما تا چه اندازه با دیگران روابط اجتماعی دوستانه ای برقرار می کند. نقش خانواده در این بین اهمیت زیادی دارد.

همدردی را آموزش دهید: یکی از خصوصیات کارآفرینان و افراد موفق جهان این است که آنها همیشه به دیگران خدمت کرده اند. برای تقویت چنین حسی در فرزندتان به او بیاموزید که باید احساسات دیگران را درک کند احساس همدردی و دلسوزی نسبت به دیگران می تواند جهان آنها را تغییر دهید.

شجاعت: کودکان باید بدون اینکه از نتایج انتخاب های خود بترسند همواره در پی کشف فرصت های جدید برای خود باشند. وقتی کودکان احساس امنیت و حمایت کنند، نسبت به قضاوت هایشان اعتماد بیشتری دارند و در نتیجه هنگام رویارویی با یک فرصت به موقع آن را کشف و از آن استفاده می کنند.

خوش بینی: کارآفرینان موفق معتقدند با تلاش خود می توانند برای بهترشدن امور تغییراتی ایجاد کنند. برای به وجود آوردن چنین حسی در فرزندتان سعی کنید صبح او را به شکل مثبتی برایش شکل دهید. اگر در افکار و رفتار خود دیدگاه مثبتی را از خود نشان دهید به تدریج این نوع خوش بینی به فرزندتان هم نفوذ پیدا خواهدکرد.

از آنها کار بکشید: افراد موفق همیشه دست به کار زده و از کار نترسیده اند. در همین دوران کودکی فرزندتان را در کارهای مختلف دخالت دهید تا لذت انجام دادن یک کار را به صورت کامل تجربه کند. طبق مطالعات کودکانی که در سنین خردسالی عهده دار مسئولیت های کوچک و بزرگ بوده اند در 20 سال بعد نمرات دانشگاهی بهتری گرفته اند.

 

منبع:هفته نامه زندگی مثبت


ویدیو مرتبط :
بچه خر رو دزدیدنش (کمک کمک کمک )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محرم و نامحرم را به بچه هایتان آموزش دهید!



شناخت صحیح احكام الهى به عنوان یك عنصر مهم ، در تربیت دینى فرزندانمان محسوب مى شود. اگر بخواهیم فرزندان خود را طورى تربیت كنیم كه احكام الهى را رعایت نمایند باید از همان زمان كودكى بر طبق دستورات دینى عمل نماییم. براى اینكه دختران و پسران هنگام بلوغ با مشكلى روبه رو نشوند و به تدریج با نقش خاص خود به عنوان دختر و یا پسر آشنایى یابند، باید از همان ابتدا به طور جداگانه با آنها رفتار شود.

این مسأله در مورددختران اهمیت بیشترى دارد; زیرا آنها زودتر از پسران به بلوغ مى رسند. در تعالیم اسلامى به این نكته توجه كامل و توصیه شده است كه از حدود 6 سالگى با دختر و پسر به روشى جداگانه رفتار شود. در روایات اسلامى توصیه شده است كه دختر بچه شش ساله را پسر بچه یا مرد نامحرم نبوسد و در بغل نگیرد. همچنین زنهاى نامحرم از بوسیدن پسر بچه اى كه سنش از هفت سال گذشته است،خوددارى كنند.

آموزش به کودکان

همین طور توصیه كرده اند كه بستر كودكان در شش سالگى از هم جدا شود.

رعایت این اصول سبب مى شود كه دختران و پسران از همان آغاز به تدریج نقش مردانه و زنانه ی مناسب را پیدا كنند و براى بلوغ آمادگى كافى داشته باشند. به هر حال باید از دوران كودكى زمینه براى رشد ویژگیهاى فطرى دختر و پسر در خانواده فراهم آید و هر یك از این دو در مسیرى كه آفرینش با تدبیرى حكیمانه پیش پاى آنها نهاده است، سوق داده شوند.

در ارتباط با آموزش كودكان باید این نكته را مد نظر داشته باشیم كه آیا ما هستیم كه او را متدین و مؤمن مى سازیم و یا خود اوست كه مى باید ایمان بیاورد و متدین شود؟ پاسخ دقیق مى تواند روشنگر شیوه ی برخورد ما ب فرزندان در تمامى زمینه ها از جمله برخورد با جنس مخالف باشد.

كودك موقعى فعل تربیتى را درونى مى كند كه خود به طور فعال در آن نقش داشته باشد. اگر خواهان آن هستیم كه كودكان مقررات، ارزشها، خصایل و فضایل اخلاقى را درونى كنند یعنى در سازمان ذهنى و عاطفى آنها ریشه بدواند و در عمق وجودشان جایگزین شود باید لوازم و شرایط تربیت را به گونه اى فراهم كنیم كه كودك ،خود راغب و مایل به آن شود. مهمترین اصل در تربیت خود انگیخته مسأله ی رغبتها و علایق كودك است. پیام تربیتى باید با كانون رغبت تربیت کننده همسو گردد.

نوجوانان و جوانان باید خود را چنان با ارزش و با عزم و اراده تصور كنند كه خویشتن را از درون كنترل كنند. آنان چنین انتظارى را در خود پرورانند كه حتما مى باید دیگران آنها را كنترل كنند. آنان باید به گونه اى رشد یابند كه حتى در شرایطى كاملا دور از چشم افراد كه امكان بهره ورى نیز براى آنان فراهم باشد به لحاظ تقوایى, خود را نگه دارند و دست از پا خطا نكنند. نوجوانان را باید به گونه اى تربیت كرد كه خود كنترل بار آیند و نیاز كمترى به انضباط و كنترل بیرونى داشته باشند, و به نحوى آنان را آماده و پرهیزگار نماییم كه اگر به درون دریاى گناه و لغزش هم وارد شدند, همانند مرغابى آب بر اندامش ننشیند و خشك بیرون آید, و در واقع عالم را محضر خدا بدانند و در همه جا از درون او را پیام آورى باشد.

آموزش به کودکان


شرع مقدس اسلام در رعایت رفتار و پوشش فرد مسلمان حدودى را تعیین كرده است، پوشیده بودن بدن زن و مجاز بودن براى عدم پوشش كفین و وجه و نیز مجاز نبودن مرد و زن در سخن گفتن با یكدیگر به گونه اى كه گناه درآن وجود داشته باشد، به عنوان حداقل حدودى است كه مى باید رعایت شود.

در مورد رعایت حدود شرعى در روابط دختر و پسر مى باید اولا ما حدود را به خوبى بشناسیم و از افراط و تفریط بیهوده اجتناب كنیم. ثانیا فرزندان را افرادى بار بیاوریم كه با كنترل درونى رشد كنند نه فقط ما با كنترلهاى بیرونى. در اینجاست كه معناى كلام حضرت زهرا(س) نیز مشخص مى شود كه رفتار مطلوب زن در رابطه ب نامحرم را چنین توصیف مى فرمایند: ((زن, نامحرمى را نبیند و نامحرمى او را نبیند. )) چنین الگویى براى كسى مطرح است كه خود از لحاظ رشد انسانى به جایى رسیده باشد كه این كلام حضرت زهر(س) را خود با تمام وجود حس كند وآن را دستورالعمل زندگى قرار دهد.

آموزش حدود شرعى و مراعات آنها نه تنها نشانه ی عقب ماندگى و یا محدود سازى فرزندان نیست، بلكه خود نشانگر دقت و توجه یك خانواده به حدود رفتار اجتماعى است.

هر قدر فرهنگ یك خانواده بالاتر باشد به جزئیات و دقایق زندگى و از آن جمله دقایق در مورد روابط اجتماعى با دیگران توجه بیشترى مى كند. دخترى كه در برخورد با افراد نامحرم، از آن جمله پسرعمو، پسرعمه، پسردایى و امثال آن پوشش خود را مراعات مى كند و حجاب خود را نگاه مى دارد و نیز رفتار متین و دینى در مقابل آنها دارد، با این اعمال، سطح فكر و فرهنگ خود را نشان مى دهد. به این ترتیب خانوادها خود باید برنامه مشخصى در زمینه آموزش حدود رفتارى با افراد محرم و نامحرم، حلال و حرام به فرزندان خود داشته باشند.


سلیقه هاى مختلف پدر و مادر مسایل شرع را تغییر مى دهد یا از اصل برمى گرداند و براى بچه كار را مشكل مى كند.

نباید مسایل شرع را براى بچه مشكل كرد. اسلام دین راحتى است. دین سختى نیست.

آموزش به کودکان

از نظر قرآن كریم، نه تنها تكلیف، سخت و دشوار نیست، بلكه با عمل به آن و چشیدن لذت عبادت و اوامر خداوند شیرینى و حلاوت خاصى را نیز انسان احساس مى كند كه با هیچ كدام از لذایذ زودگذر دنیوى قابل مقایسه نیست.

خداوند حكیم بدون در نظر گرفتن نیازها و مصالح انسان به او تكلیف نمى كند. چیزى بر او حلال یا حرام نمى نماید اگر چیزى را بر او حلال كرد, سود وى را در نظر داشته و اگر چیزى را برایش حرام كرد, مصلحت او را مورد توجه قرار داده است.

به طور كلى در اسلام حكمى بدون حكمت و تكلیفى بدون مصلحت وجود ندارد, مقررات الهى بدون استثناء بر مبناى نیازهاى واقعى انسان وضع شده و زندگى خوب و توأم با سعادت و عاقبت نیك جز با انجام این مقررات میسر نیست, هر یك از این احكام, پاسخگو به نیازى از نیازهاى انسان است.

پیامها و نتایج

آشنایى و آموزش تدریجى مسایل دینى به دختران و پسران را از همان دوران كودكى شروع كنیم.

قبل از سن تكلیف نباید با تكالیف سخت و طاقت فرسا احساس تنفر و انزجار در كودك ایجاد نماییم.کودکان


آموزشهاى دینى و اخلاقى باید داراى انعطاف و متناسب با توانایى كودكان در سن قبل از تكلیف باشد.

ماهنامه ی پیام زن