کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

به بچه ها باج ندهید !



باج دادن,باج دادن به کودکان

 

 
شاید شما هم با بچه‌هایی مواجه شده باشید که برای انجام هر کار ساده‌ای،حتی کارهایی که از وظایف اصلی آنها محسوب می‌شود، شرط و شروط می‌گذارند...
 
 والدین هم به شرط‌هایی که فرزندانشان برای مسواک‌زدن، خوردن یا خوابیدن می‌گذارند، حساسیت نشان نمی‌دهند و آنها همین‌طور به این باج‌گرفتن‌ها عادت می‌کنند تا وقتی به سن مهدکودک یا مدرسه‌رفتن برسند. تازه در این زمان است که مشکل اصلی خود را نشان می‌دهد، چون کودک برای اینکه کودک سرکلاس حاضر شود هم مجبور می‌شوید هر روز به او باج بدهند! پرسشی که اینجا مطرح می‌شود آن است که باید با این بچه‌ها چه رفتاری داشت.
 
 
قبل از پاسخ به این سوال، لازم است تذکرهایی به والدین بدهم که بتوانند قبل از رسیدن به این مرحله از آن پیشگیری کنند.
 
1. این خود شما هستید که بچه‌ها را به باج‌گرفتن عادت می‌دهید. اگر دوست دارید کودک خود را با پاداش دادن به انجام کارهای بهتر تشویق و ترغیب کنید، نباید به هیچ‌وجه این کار را قبل از انجام اقدام پسندیده?ای انجام بدهید چون در این صورت به او پاداش نمی‌دهید، بلکه باج می‌دهید تا کاری را که باید، انجام دهد.
 
2. از گرفتن تصمیم‌های ناگهانی و بدون برنامه‌ریزی برای درنظرگرفتن پاداش یا تشویق بپرهیزید. شاید در آن لحظه خاص با یک تصمیم ناگهانی، کارتان راه بیفتد اما در درازمدت کودک خود را به باج گرفتن عادت می‌دهید. مادری که سر سفره تصمیم می‌گیرد برای اینکه کودکش غذا بخورد برایش فلان اسباب‌بازی را بخرد، به او یاد می‌دهد حتی برای خوردن، خوابیدن یا هر کاری که طبق روال قانونی هر خانه موظف است انجام دهد، لازم است پاداشی مطالبه کند.
 
3. تا می‌توانید از در نظر گرفتن پاداش‌های نقدی بپرهیزید. پاداش شما برای اینکه کودکتان پس از برگشتن از مهدکودک وسایلش را سر جای خود گذاشته یا لباس‌هایش را جمع کرده، می‌تواند این باشد که نیم ساعت بیشتر از حد معمول هر روز تلویزیون تماشا کند، بعدازظهر که از خواب بیدار شد با شما به پارک برود و...
 
4. در نظر گرفتن پول توجیبی. درنظر گرفتن پول توجیبی مشخص و محدود برای بچه‌ای که کلاس دوم یا سوم ابتدایی است، خوب است و باعث می‌شود حساب کردن و دخل و خرج را یاد بگیرد اما بی‌حساب و به عنوان جایزه پول دادن، او را بدعادت می‌کند و مشکلات ثانویه ایجاد می‌شود.
 
 
چگونه کودک را اصلاح کنیم؟
 اگر با رفتارهای اشتباه خود و نادیده گرفتن این اصول تربیتی باعث شده‌اید کودک برای انجام هر کاری پاداش یا باج طلب کند، باید به مرور این عادت او را ترک بدهید. بچه‌ها باید بدانند در مورد اجرای قوانین و وظایف هیچ جای بحث و گفت‌وگویی وجود ندارد. با او صحبت کنید و بگویید همان‌طور که ما برای رفتن به سرکار یا غذا‌پختن یا مرتب کردن خانه بهانه‌ای نمی‌آوریم و پاداشی از کسی نمی‌‌خواهیم چون اینها جزو وظایفمان هستند، تو هم باید بدون چون و چرا وظیفه‌ات را انجام دهی. وظیفه تو رفتن به مدرسه است؛ بی‌بحث و چون و چرا.
 
به او اجازه ندهید از زیر بار مسوولیت‌هایی که برایش تعریف کرده‌اید، شانه خالی کند. خیلی کوتاه، مشخص و روشن به او بگویید که این موضوع یک قانون است و هیچ دلیل و برهانی برای انجام ندادنش نداریم.
 
سعی نکنید وارد بحث و گفت‌وگو شوید چون اگر وارد بازی‌های کلامی شوید، حتما بچه‌ها برنده خواهند شد. آنها آنقدر بلدند دلیل‌تراشی کنند که درنهایت مجبورتان می‌کنند اجازه دهید مطابق میل آنها رفتار کنید که می‌تواند مدرسه نرفتن باشد یا جمع نکردن وسایلشان.
 
می‌توانید برای ماندن بچه‌ها در منزل، شرایط خاصی تعیین کنید. اگر کودک هیچ بیماری و مشکلی ندارد و دلیلی را برای امتناع از مدرسه?رفتن نمی‌یابید، ترتیبی بدهید آن روز به او خوش نگذرد. اگر می‌گوید ناخوش است، نگذارید حالا که ترفندش برای مدرسه نرفتن جواب داده، به بازی و تفریح بپردازد. به او بگویید حق ندارد با دوستانش بازی کند و تمام روز باید در رختخواب بماند.

حتی غذای مناسب بیمار به او بدهید نه آنچه دوست دارد. در پایان لازم است علت نرفتن به مدرسه را کشف و کودک را به مدرسه و محیط آن علاقه‌مند کنید. اگر به اختلال اضطراب جدایی مشکوک هستید، با روان‌پزشک مشورت کنید و اگر شک کرده‌اید مشکلی در مدرسه وجود دارد که منشاء آن رفتار معلم یا همکلاسی‌های اوست، سعی کنید با مسوولان مدرسه صحبت کنید.

رفتار مثبت کودک را برای مدرسه رفتن مورد توجه قرار دهید و جایزه بدهید. به او نشان دهید که در نظر شما مدرسه رفتن، کار بسیار مهم و باارزشی است و برای این کار اهمیت قائل هستند. نباید با سختگیری سعی کنید مشکل او را یک شبه حل کنید. هر کاری که مربوط به مدرسه رفتن است، از آماده‌شدن، به موقع به سرویس رسیدن و... را بدون تشویق و جایزه نگذارید.
 
 
منبع : salamat.ir


ویدیو مرتبط :
باج دادن یا باج ندادن در کلام امام خمینی(ره)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اگر بچه می‌خواهید،این اعمال را انجام ندهید!



 

 

اگر بچه می‌خواهید،این اعمال را انجام ندهید!


اگر می خواهید بچه دار شوید،قبل از بچه دار شدن باید تدابیری بیاندیشید تا مادر در دوران بارداری کمتر دچارمشکل شود،اما چه اعمالی؟



امروزه خیلی از خانم‌های جوان قبل از بچه‌دار شدن سال‌های زیادی از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌كنند و بیشتر آنها بلافاصله پس از قطع مصرف قرص باردار می‌شوند اما بعضی‌ها هم مدت طولانی‌تری را در انتظار بچه‌دار شدن می‌مانند.

 

حتی ممكن است شروع چرخه قاعدگی آنها با تاخیر همراه باشد. خیلی از خانم‌های جوان نگرانند كه این قرص‌ها توانایی باروری‌شان را كم كند؛ در حالی‌كه همین قرص‌ها جلوی خیلی از قاعدگی‌های دردناك، بیماری‌های لگنی و بارداری‌های ناخواسته را می‌گیرد. تا به حال هیچ نشانه‌ای از اینكه قرص‌های ضدبارداری باعث ناباروری شوند، پیدا نشده ‌است...

 


بیشتر خانم‌هایی كه پیش از مصرف قرص قاعدگی منظمی داشته‌اند چرخه تخمك‌گذاری‌شان حداكثر تا 6 ماه پس از قطع قرص برمی‌گردد. دوره‌های تخمك‌گذاری نامنظم هم ممكن است به دلیل نشانگان تخمدانی پلی‌كیستیك (‌PCO) باشد كه با مصرف قرص‌های ضدبارداری منظم می‌شوند. موارد دیگری مانند وزن، سلامت، استرس و تمرین‌های ورزشی هم می‌توانند بر الگوی قاعدگی تاثیرگذار باشند.

 

 

خانم‌هایی كه مبتلا به نشانگان ‌PCO هستند یك ناهماهنگی هورمونی دارند كه باعث پریودهای نامنظم و افزایش وزن می‌شود. افزایش سطح تستوسترون هم می‌تواند باعث ایجاد جوش و پرمویی در بدن شود. زنان مبتلا به این عارضه می‌توانند با پیروی از یك رژیم غذایی كم‌چرب و انجام تمرین‌های ورزشی به وزن مطلوب برسد و عوارض نشانگان ‌PCO را كمتر كنند. برای منظم كردن چرخه تخمك‌گذاری هم دكتر ممکن است استفاده از قرص‌ها یا آمپول‌های مختلفی را توصیه كند. یک علت دیگر تمرین‌های سنگین ورزشی و استرس زیاد است كه باعث پایین آمدن وزن زن شده و می‌تواند باعث اخلال در تخمك‌گذاری شود.

 


برای حل این مشکل با توصیه پزشک باید برنامه ورزشی را كم كرد و شروع به خوردن غذاهای پركالری كرد. پس از اینكه زن توانست به یك وزن مناسب برسد پریودش باز می‌گردد و باردار می‌شود. وقتی كه شاخص توده بدنی (BMI)یك خانم بین 20 تا 25 باشد، امكان باروری هم بیشتر است.



اگر بچه می‌خواهید...


مراقبت‌های پیش از بارداری به اندازه مراقبت‌های پیش از زایمان مهم هستند. با رعایت نكات زیر می‌توانید شانس بارداری‌تان را بالا ببرید:


• سیگار نکشید:
زمان باردار شدن سیگاری‌ها نسبت به افراد غیرسیگاری دو برابر طولانی‌تر و نسبت سقط جنین نیز در آنها بیشتر است.




• فولیك اسید را شروع كنید: اگر قاعدگی‌های سنگین دارید قرص آهن هم بخورید و در صورتی كه اهل مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه نیستید ویتامین C فراوان مصرف كنید. از خوردن ویتامین A وD زیاد پرهیز كنید چون برای جنین مضر است.



• در هوای تازه قدم بزنید و ورزش كنید: محیط‌های كاری بسته و ترافیك شلوغ شهری مقدار اكسیژن خون را كاهش می‌دهد و قدرت باروری‌تان را كم می‌کند.



• استرس‌تان را مدیریت كنید: فنونی مثل یوگا و مدیتیشن را به كار ببرید. استرس زیاد می‌تواند بر جریان تخمك‌گذاری موثر باشد و باردارشدن را سخت‌تر كند.



• سونا نروید: اگر احتمال می‌دهید باردارید این توصیه را جدی بگیرید. محققان می‌گویند دمای بالا ضمن اینکه بارداری را با مشکل مواجه می‌کند، می‌تواند باعث سقط جنین شود.



• روابط زناشویی‌تان را بیشتر كنید:
خیلی از زوج‌هایی كه از جداول زمانی استفاده می‌كنند شانس بچه‌دار شدنشان كم می‌شود. بهترین روش برای بچه‌دار شدن این است كه از پایان یك قاعدگی تا شروع قاعدگی بعدی 3 بار در هفته رابطه زناشویی داشته باشید.



• بدن شوهرتان باید خنك باشد: اگر همسر شما توی وان داغ نشسته باشد، مسافتی طولانی را بدون توقف رانندگی كرده باشد یا لباس زیر تنگ پوشیده باشد نمی‌تواند به خوبی اسپرم تولید كند.



• سعی كنید وزن‌تان را در اندازه مناسبی نگه دارید: رژیم‌ گرفتن‌های غیراصولی برای سلامت‌ خطرناكند مخصوصا اگر بخواهید باردار شوید.



• وحشت نكنید: نود درصد زوج‌های بارور تا یك سال پس از اینكه اقدام به بچه‌دار شدن كردند باردار می‌شوند. اگر احتمال می‌دهید كه مشكل باروری دارید (مثل پریودهای نامنظم، بیماری‌های لگنی و عفونت‌های ناشی از جراحی یا عفونت‌های دیگر) به پزشك خود مراجعه كنید.

 

منبع : salamat.ir