کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

به این دلایل برای ما موبایل و تبلت نخرید


آنچه دانشمندان را نگران کرده، تعادل نداشتن در استفاده از ابزارهای پیشرفته به وسیله کودکان است که باعث شده عوارض زودتر از آنچه که فکر می کنیم سراغ چنین کودکانی بیاید و تاثیر منفی و مخربی در رشد و نمو آنها بر جای گذارد.

هفته نامه سلامت - ترجمه دکتر بابک یکتاپرست: بازی های دوران کودکی ما دویدن در حیاط های بزرگ، توپ بازی، گرگم به هوا، خاکبازی، دوچرخه سواری و هر از گاهی تماشای تلویزیون بود ولی کودکان امروزی درست برخلاف ما عمل می کنند و بازی های رایانه ای، استفاده از تبلت، آی پد و گوشی های تاچ اسکرین جایگزین بازی های قدیمی شده اند.

 واقعیت این است که حتی هدایایی که برای بچه ها می خریم آنها را به این سمت متمایل می کند و نمی توان در چنین عصری کودکان را از تکنولوژی دور نگه داشت اما می توان با حفظ تعادل در استفاده از این وسایل، روند طبیعی رشد و نمو کودک را تضمین کرد.

به هیچ وجه نمی خواهیم بگوییم تکنولوژی، بد مطلق است. همه ما باید با تکنولوژی نوین آشنایی داشته باشیم و خود را با علم روز و پیشرفت های جهانی منطبق کنیم. کودکان نیز هنگام ورود به مدرسه به مهارت های رایانه ای نیاز دارند که یک امتیاز مثبت محسوب می شود ولی آنچه دانشمندان را نگران کرده، تعادل نداشتن در استفاده از ابزارهای پیشرفته به وسیله کودکان است که باعث شده عوارض زودتر از آنچه که فکر می کنیم سراغ چنین کودکانی بیاید و تاثیر منفی و مخربی در رشد و نمو آنها بر جای گذارد.

به 8 دلیل برای ما موبایل و تبلت نخرید

1- فرآیند ذهنی کودک به تاخیر می افتد

کودک باید از حواس پنجگانه برای زندگی اش در حال و آینده استفاده کند. حواس پنجگانه در محیط و طی تعامل کودک با همبازی ها، مواجهه با سرما، گرما، خطر، هشدار، آسیب دیدن و ... تقویت می شود اما متاسفانه تجربه هایی که کودک با بهره گیری از حواس پنجگانه به دست می آورد، محدود به فضای 10 اینچی دو بعدی شده است. چنین ابزاری فرآیند رشد ذهنی کودک که با حواس پنجگانه در ارتباط است را به تاخیر می اندازد.

2- هوش هیجانی کودک کاهش می یابد

محققان غیر از بهره هوشی به هوش هیجانی افراد نیز توجه دارند. هوش هیجانی بخش مهمی از هوش در انسان هاست که می توانند با استفاده از آن زندگی را مدیریت کنند. تحقیقات دانشگاه یو سی ال ای در سال 2014 نشان داد گوشی های هوشمند، باعث کاهش توانایی کودکان در برقراری ارتباط با دیگران و فعالیت های اجتماعی شان می شوند و آنها نمی توانند تحلیل و واکنش مناسبی در ارتباطات شان داشته باشند. به عبارتی، با کاهش هوش هیجانی مواجه هستند.

کودکان کمتر از 2 سال اصلا نباید به گوشی تلفن همراه یا تبلت نگاه کنند. کودکان 3 تا 6 ساله فقط روزی یک ساعت و کودکان و نوجوانان 6 تا 17 ساله فقط روزی 3 ساعت مجاز هستند با تبلت یا گوشی های تاج اسکرین بازی کنند.

3- دایره واژگانی کودک کاهش می یابد

تبلت و گوشی های تاچ اسکرین مهارت مکالمه در کودکان را کاهش می دهند و دامنه لغات را محدود می کنند. آکادمی بیماری های کودکان آمریکا اعلام کرد کودکان کمتر از 2 سال که در معرض صفحه های الکترونیک اعم از تلویزیون، رایانه، گوشی های هوشمند، تبلت و ... قرار می گیرند، دچار کاهش مهارت های کلامی و یادگیری در زبان هستند.

وقتی کودک با تبلت بازی می کند، از او بخواهید درباره مهارت های بازی با شما صحبت کند. بهتر است شما هم همان بازی را یاد بگیرید. این کار باعث می شود کودک با شما ارتباط چشمی برقرار کند. این دلیل خوبی برای مکالمه بین کودک با والدین و آموزش مهارت های کلامی و یادگیری در کودک است.

4- احتمال چاق شدن کودک افزایش می یابد


بحث دیگر، اختلال رشد بدنی در این کودکان است. کودک باید بدود و فعالیت کند ولی با در دست گرفتن تبلت فقط باید بنشیند. نشستن باعث چاقی در کودکان می شود. بردن کودک به مدت نیم ساعت در پارک اطراف منزل بسیار کمک کننده است. حتی درهمان پیاده روی خیابان به کودک اجازه بدهید بدود. آنچه خطرناک است، عادت کردن ذهن کودک به بی حرکتی است.

به 8 دلیل برای ما موبایل و تبلت نخرید

5- سیستم اسکلتی کودک دچار اختلال می شود


موضوع بعدی فشاری است که به عضلات گردن، شانه و دست های کودک وارد می شود. کودک ساعت های متوالی در یک وضعیت نامناسب قرار می گیرد که معمولا هم حالت قوز کرده است و با انگشتان خود روی تبلت فشار وارد می کند. عضلات در این حالت به طور دائمی در حال انقباض هستند. ضمن اینکه بازی های رایانه ای مانند نگاه کردن به تلویزیون فقط توأم با لذت نیستند و استرس و درگیری ذهنی هم همراه دارند.

 بازی های رایانه ای کودک را به سمت بدترین نوع نشستن سوق می دهد. ستون مهره های کودک نرم است و اگر به همین شکل رشد کند، کودک در آینده دچار قوز دائمی خواهد شد. برایث جلوگیری از این مشکل، باید تبلت کوچک تر و سبک تری انتخاب کرد و آن را روی میز یا پایه قرار داد. همچنین حواس پدر یا مادر به کودک باشد تا هنگام قوز کردن به او تذکر بدهند. اصلاح قوزی در بزرگسالی کار بسیار دشواری است.

6- خواب کودک مختل می شود

نکته مهم غیر از امواج الکترومانیتیک، امواج بلولایت است. این امواج از صفحات تاچ اسکرین ساطع می شود. امواج، با اختلال در ترشح هورمون ملاتونین در مغز، نظم ساعت بیولوژیک بدن را به هم می زنند و نتیجه این است که کودک به سختی به خواب می رود و عمق خواب هم کمتر خواهد شد. این نکته می تواند باعث بروز خستگی مزمن در کودک شود و آثار مخربی بر روند رشد کودک به ویژه در سنین بلوغ خواهد داشت. چنین کودکانی به طور متوسط 60 دقیقه کمتر از کودکانی که در معرض اشعه بلولایت نیستند می خوابند.

7- توان یادگیری کودک کاهش می یابد


اختلال در تمرکز و یادگیری در کودکانی که از ای بوک یا کتاب الکترونیک استفاده می کنند بسیار بیشتر از کودکانی است که کتاب معمولی می خوانند. در ای بوک اشعه وجود دارد و امکانات موجود ذهن را از تمرکز روی مطلب منحرف می کند.

8- احتمال ابتلای کودک به برخی سرطان ها افزایش می یابد


انجمن بین المللی تحقیقات سرطان (تحت نظر سازمان جهانی بهداشت) در سال 2011 امواج رادیو فرکوئنسی را به عنوان عوامل محتمل در ایجاد سرطان معرفی کرد. عوارض خطرناک این امواج بر مغز به ویژه در کودکان، به دلیل این که استخوان جمجمه شان ظریف تر است، بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد. بدن انسان مجموعه ای از یون های مختلف است که مدام در حال جابجا شدن هستند.

 هر کدام از یون ها بار الکتریکی متعادلی دارند (در بیماری ها تعادل آنها به هم می خورد) اگر فرض کنیم هر یون قطبی از آهنربا باشد امواج الکترومانیتیک تلفن همراه یا اینترنت خواه ناخواه می تواند نظم یون ها را به هم بزند، بنابراین بهتر است وقتی تلفن همراه تان را دست کودک می دهید وای فای آن را خاموش کنید. هنگام خواب نیز همین کار را انجام دهید یا تلفن همراه را از اتاق خارج کنید.


ویدیو مرتبط :
لایت روم برای موبایل و تبلت/ آشنایی با لایتروم موبایل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کیبورد جیبی برای موبایل و تبلت + تصاویر



کیبورد جیبی , موبایل , تبلت

اگر برای شما هم کار کردن کیبورد لمسی موبایل یا تبلت‌تان سخت است، شاید اختراع «اسکات استارت» کمکی مناسب باشد.

کیبورد جیبی , موبایل , تبلت

«اسکات استارت» دو سال وقت صرف کرده تا بتواند یک صفحه کلید تاشو بادوام و زیبا طراحی کند که بتوان آن را به راحتی حمل کرد، این صفحه کلید که از طریق بلوتوث به موبایل متصل می‌شود، با باطری کار می‌کند و می‌تواند با  هر بار شارژ 30 روز کار کند.

این صفحه کلید 250 گرمی در حالت جمع شده، دارای ابعاد 9 در 9 و ضخامت 3 سانتی متر است که با باز شدن تبدیل به یک صفحه کلید 21 سانتی می‌شود که با یک تکیه گاه می‌تواند تلفن همراه یا تبلت را مانند یک نمایشگر مقابل شما قرار دهد.

کیبورد جیبی , موبایل , تبلت

کیبورد جیبی , موبایل , تبلت

منبع:farsnews.com