کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

بهترین میان‌وعده برای دانش‌آموزان



بهترین میان‌وعده دانش‌آموزان

سال تحصیلی جدید که از راه می‌رسد دغدغه تهیه میان‌وعده در خانواده‌ها و مدارس بیشتر می‌شود. بسیاری از خانواده‌ها خیال خود را راحت می‌کنند و با دادن پول توجیبی به دانش‌آموز تهیه میان‌وعده را بر عهده خود دانش‌آموز می‌گذارند.

 مسلماً دانش‌آموزان نمی‌توانند ساندویچ مفید، میوه، سبزی یا آجیل با این پول تهیه کنند. نهایتاً اینکه اگر در رابطه با مصرف میان‌وعده‌های سالم توجیه شده باشند شیر خریداری می‌کنند؛ اما از سوپرمارکت نمی‌توان انتظار موادی با ارزش غذایی بسیار بالا داشت.

علاوه بر این اکثر کودکان و نوجوانان در این سنین تمایل به مصرف هله‌هوله و میان‌وعده‌های با ارزش غذایی کم دارند. با توجه به اینکه سنین کودکی و نوجوانی از مهم‌ترین دوران رشد و بلوغ افراد می‌باشد، از این رو توجه به برنامه غذایی در این دوران از اهمیت بسزایی برخوردار است.

میوه‌ها و سبزیجات تازه
خوردن میوه‌ها و سبزیجات در زمان زنگ تفریح برای دانش‌آموزان ممکن است کمی مشکل باشد زیرا اکثر دوستانشان ممکن است این قبیل مواد غذایی را مصرف نکنند و حتی وی را مسخره کنند؛ اما اکثر افراد در دلشان چنین فردی را تحسین می‌کنند و به وی غبطه خواهند خورد و همه او را به عنوان شخصی که برای سلامتی خود ارزش قائل است خواهند شناخت.

بوفه مدارس هم بهتر است به جای فروش مواد غذایی کم اهمیت و بی‌ارزشی چون چیپس، پفک، اسنک، شکلات، کیک و …؛ میوه خریداری نمایند و دانه‌ای به دانش‌آموزان بفروشند.

میوه‌های خشک‌شده و برگه‌ها
در بسیاری از آجیل‌فروشی‌ها اکنون انواع میوه‌ها به صورت خشک‌شده وجود دارد. علاوه بر این خود شما هم می‌توانید به‌سادگی بسیاری از میوه‌هایی را که در اختیار دارید خشک کنید.

سیب، گلابی، آلو، زردآلو، هلو، گیلاس، آلبالو و … از جمله میوه‌هایی هستند که به راحتی خشک می‌شوند و در حالت خشک‌شده طعم و مزه جالبی را در دهان ایجاد می‌کنند که با حالت تازه آن متفاوت است و برای بسیاری از کودکان و نوجوانان جذاب می‌باشد. برگه‌های هلو، زردآلو، انجیر خشک، توت خشک، کشمش و … هم علاوه بر اینکه سرشار از مواد مغذی مانند روی، مس، آهن، منیزیم و ویتامین E می‌باشند؛ از ابتلا به یبوست جلوگیری می‌کند.

آب‌میوه‌های طبیعی
آب پرتقال طبیعی یکی از بهترین و مناسب‌ترین آب میوه‌ها در فصل پاییز می‌باشد که از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری می‌کند و احساس نشاط خوبی را به دانش‌آموزان می‌بخشد.

آب پرتقال را صبح قبل از رفتن دانش‌آموز به مدرسه تهیه کنید، در یک بطری کوچک بریزید و از وی بخواهید که آن را در یخچال بوفه مدرسه بگذارد و زنگ تفریح اول مصرف کند.

 علاوه بر آب پرتقال؛ آب هویج، آب انار، آب سیب، آب مخلوط مرکبات مانند آب پرتقال و نارنگی و گریپ‌فروت هم بسیار مناسب می‌باشند. شربت آب‌لیمو‌ی تازه، عسل، زعفران و هل نیز بی‌نظیر است و غوغا می‌کند.

ساندویچ‌های متنوع
در اینجا ما شما را با ساندویچ‌هایی آشنا می‌کنیم که تهیه آن راحت است و زمان زیادی نمی‌برد. درعین‌حال مواد مغذی لازم برای رشد و افزایش هوش دانش‌آموزان را دارا می‌باشد.

۱- ساندویچ پنیر و سبزیجات: مخلوط نان و پنیر با سبزیجات از نظر پروتئین کامل می‌باشد و تمام نیاز پروتئین دانش‌آموزان را برآورده می‌سازد.

۲- نان، پنیر و گردو: این ساندویچ سرشار از منیزیم، فسفر و مس است و برای تقویت هوش دانش‌آموزان مناسب می‌باشد.

۳- نان و تخم‌مرغ و کره: ساندویچی سرشار از پروتئین و کالری می‌باشد که رشد دانش‌آموزان بالأخص در سنین رشد و دوران نوجوانی را تامین می‌کند.

۴- نان و سیب‌زمینی و پنیر پیتزا: می‌توانید به این ساندویچ مقداری جعفری اضافه و طعمی جدید و بی‌نظیر را برای فرزندتان ایجاد کنید.

آجیل‌ها و تخمه‌ها
یک مشت آجیل سرشار از پتاسیم، منیزیم، مس، آهن، روی و … است. البته توجه داشته باشید که از آجیل‌ها و تخمه‌های بسته‌بندی کمتر استفاده کنید زیرا طعم‌های افزودنی و نمک اضافه‌شده به آن‌ها مناسب نیست و کودکان و نوجوانان باید عادت کنند که مواد غذایی با نمک کمتر مصرف کنند.

میان‌وعده‌هایی بر پایه لبنیات
مصرف لبنیات برای دانش‌آموزان بسیار ضروری می‌باشد؛ زیرا لبنیات بالأخص به صورت کم‌چرب علاوه بر اینکه از چاقی جلوگیری می‌کند، کلسیم مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و از ابتلا به پوکی استخوان در سنین میانسالی پیشگیری می‌نماید. شیر به همراه کیکی کوچک، خرما، موز و … پیشنهاد مناسبی است. البته ماست هم برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند، می‌تواند میان‌وعده ای جذاب و مناسب باشد.

هله‌هوله‌هایی مناسب
برخی از مواد غذایی که در گروه هله‌هوله قرار می‌گیرند، به اندازه موارد ذکرشده در بالا مناسب و پر خاصیت نیستند ولی مانند میان‌وعده‌های مضر هم نیستند که خطرناک باشند. از این گروه می‌توانید به صورت متعادل مصرف کنید. البته مصرف این گزینه‌ها برای هر روز توصیه نمی‌شود هفته‌ای ۱-۲ مرتبه از این گروه می‌توانید مصرف کنید. این موارد عبارت‌اند از: پاپ کورن، ژله خانگی، بستنی، کاکائو و …

منبع:armandaily.ir


ویدیو مرتبط :
برگزاری جشن انقلاب توسط دانش آموزان پایه چهارم دببرگزاری جشن انقلاب توسط دانش آموزان پایه پنجم دبستان پسرانه مفتاح دانش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دستاوردهای نفوذ شبکه‌های اجتماعی میان دانش‌آموزان



اخبار ,اخبار اجتماعی,شبکه‌های اجتماعی


 اخبار اجتماعی - نفوذ شبکه‌های اجتماعی میان دانش‌آموزان

متاسفانه در سال‌های گذشته دانش‌آموزان از فضای مجازی استفاده بی‌رویه می‌کنند و همین موضوع منجر به انزوای دانش‌آموزان شده است.

یکی از موضوعاتی که می‌توان آن را به لیست دغدغه‌های والدین اضافه کرد میزان حضور دانش‌آموزان در فضای مجازی و پرسه زدن آنها در شبکه‌های اجتماعی است چرا که کمتر مادری را می‌توان سراغ داشت که از وقت تلف کردن‌های فراوان فرزندش در فضای مجازی شکایت نداشته باشد، موضوعی که شاید بتوان نام اعتیاد اینترنتی را هم بر آن گذاشت.

به گزارش وطن امروز، این روزها یکی از مواردی که به باور بسیاری از کارشناسان به عنوان آسیب جدی تلقی می‌شود و باید بیش از گذشته مورد توجه باشد، نفوذ شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، وی چت، وایبر و واتس‌آپ در بین دانش‌آموزان است.

به نظر می‌رسد نمودار سنی استفاده‌کنندگان از شبکه‌های اجتماعی رنگارنگ با کاهش مواجه شده و سن کاربران این شبکه‌ها را کمتر از گذشته نشان می‌دهد تا جایی که در بین کاربران اینترنتی شبکه‌های مجازی، شاهد حضور بی‌حد و حساب دانش‌آموزان هستیم. این موضوعی است که از سوی رئیس اداره مشاوره آموزش و پرورش شهر تهران نیز تایید شد و آمار 33درصدی دانش‌آموزانی که مشغول سرک کشیدن در فضای مجازی برای پر کردن اوقات فراغت خود هستند نیز به نوعی موید این گفتار است.

هویت کاذب، دستاورد شبکه‌های اجتماعی
ابوالفضل رحمانی رئیس اداره مشاوره
آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه 33 درصد دانش‌آموزان تهرانی اوقات فراغت خود را با اینترنت گردی یا نرم‌افزارهای ویژه تلفن همراه پرمی‌کنند، به مهرگفته است: وقت‌گذرانی بدون کنترل و بی‌قید و بند دانش‌آموزان در فضای مجازی منجر به ایجاد هویت کاذب و زودگذر برای آنها می‌شود. رحمانی استفاده از فضای مجازی را رو به رشد توصیف و خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته دانش‌آموزان از فضای مجازی استفاده بی‌رویه می‌کنند و همین موضوع منجر به انزوای دانش‌آموزان شده است.

 

این هویت کاذب و زودگذر تصویری غیرواقعی برای افراد ایجاد می‌کند و منجر به این می‌شود که افراد در تلاش و تکاپو برای حضور بیشتر در شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک، وایبر و وی‌چت  شوند؛ چراکه در فضای مجازی بیش از آنکه هویت برای فرد مطرح باشد، دانش‌آموز سعی در ارائه افکار و علایق و اندیشه‌های خود دارد که این خود بسیار خطرناک است.

متوسطه اول و دوم در معرض خطر
اما آنچه درباره گرایش به شبکه‌های اجتماعی در بین جوانان و نوجوانان و بویژه دانش‌آموزان مهم به نظر می‌رسد این است که این قشر از جامعه به دلیل شرایط سنی که دارند از آسیب‌پذیری بسیار بالاتری برخوردارند و به باور رحمانی، افرادی که در دوره متوسطه اول و دوم در حال تحصیل هستند و دوران بلوغ را نیز طی می‌کنند بیشتر از هر گروه دیگری در معرض آسیب هستند.

چه کسانی به فیس‌بوک می‌روند
این درحالی است که در واکاوی و بررسی کاربران این شبکه‌ها نتایج جالب توجهی به دست آمده است که از آن جمله می‌توان به آمار 56درصدی دانش‌آموزانی اشاره کرد که ارتباط ضعیفی با خانواده داشته و مشکلات خود را در فضای مجازی و شبکه‌هایی مانند فیس‌بوک مطرح می‌کنند.

رئیس اداره مشاوره آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به تحقیقات انجام شده با موضوع ارزیابی سلامت روانی و رفتاری دانش‌آموزان شهر تهران اظهار داشت: این تحقیق در میان 132 هزار دانش‌آموز با 42 مولفه انجام شد که متاسفانه نتایج این ارزیابی نشان می‌دهد، 56 درصد دانش‌آموزان در معرض خطر کسانی هستند که ارتباطشان با خانواده‌ها ضعیف است و مشکلات خود را با دوستانشان به صورت رودررو یا در فضای مجازی مطرح می‌کنند.

مخالفت 70درصدی دانش‌آموزان با ورزش
جالب اینجاست که کمتر از یک درصد دانش‌آموزان در معرض خطر مشکلات خود را با خانواده مطرح می‌کنند؛ 33 درصد دانش‌آموزان اوقات فراغت خود را با استفاده از اینترنت، 29 درصد استفاده از کامپیوتر و موبایل، 17 درصد تلویزیون و 35 درصد گوش دادن به موسیقی پر می‌کنند، اما بر اساس نظرسنجی انجام شده بیش از 70 درصد دانش‌آموزان در پاسخ به انجام فعالیت‌های ورزشی گزینه کم یا خیلی کم را انتخاب کردند که اینها همگی هشدارهایی برای نبود تحرک، به خطر افتادن سلامت دانش‌آموزان، وابستگی به فضای مجازی و منزوی شدن آنهاست. استقبال کمرنگ دانش‌آموزان از ورزش نکته‌ای را گوشزد می‌کند که می‌توان از آن برای مقابله با آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی یا کاهش استفاده دانش‌آموزان از این فضای مسموم استفاده کرد.

 

به نظر می‌رسد حضور جوانان در فعالیت‌های اجتماعی می‌تواند باعث استفاده کمتر دانش‌آموزان از فیس‌بوک و وی‌چت شود. با برنامه‌ریزی صحیح برای دانش‌آموزان می‌توان اشتیاق آنها را نسبت به دور هم بودن و مشارکت‌های اجتماعی بالا برد تا به همان نسبت از حضورشان در فضاهای مسموم مجازی کاسته شود.

دوری از خانواده سوغات واتس‌آپ
از دیگر نکات مهمی که با توجه به تحقیق جامع آموزش و پرورش می‌توان به آن اشاره کرد دور شدن افراد خانواده از یکدیگر است. به گفته رحمانی، راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی همچون وایبر، وی‌چت و واتس‌آپ منجر به این شده که خانواده‌ها از هم دور شوند حتی ممکن است خانواده‌ها به صورت صوری و ظاهری دور هم جمع شوند، اما در همان جمع نیز افراد خانواده هرکدام توجهشان به گوشی یا تبلت‌هایشان است.

فیس‌بوک دانش‌آموزی مشروط شد
اما پیش از این زمزمه‌هایی درباره ایجاد فیس‌بوک دانش‌آموزی از سوی معاون فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به گوش می‌رسید که رحمانی در اظهارات خود ایجاد این شبکه را به شرط حضور دانش‌آموزان به همراه معلمان و مربیان و همچنین با هویت و شناسنامه خود مجاز دانست.

 

اما به نظر می‌رسد با توجه به نزدیک بودن فصل تابستان و فرارسیدن اوقات فراغت دانش‌آموزان، آمار دانش‌آموزانی که در فضاهای مجازی و شبکه‌هایی مانند فیس‌بوک مشغول پرسه زدن می‌شوند افزایش پیدا کند بنابراین لازم است در این زمان که دانش‌آموزان در اختیار مدارس هستند برنامه‌های آموزشی و مشاوره‌ای برای آنها طراحی شود تا شاهد افزایش آسیب‌های اجتماعی در فصل تابستان نباشیم.
 اخبار اجتماعی - وطن امروز