کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

بلوغ زودرس را جدی بگیرید



علل بلوغ زودرس در کودکان

اگر علائم بلوغ در دختران قبل از  8 سالگی اتفاق افتد کودک دچار بلوغ زودرس شده است

 

 دکتر علایی فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان گفت: ورزش کردن به‌صورت حرفه‌ای یعنی به‌صورت مداوم و زیاد و ورزش‌های سنگینی همچون وزنه‌برداری، بدن‌سازی و زیبایی‌اندام در سن رشد اثر معکوسی در افزایش قد دارد.


علایی گفت: همچنین به‌طورکلی توصیه می‌شود کودکان برای داشتن رشدی مناسب از یک هرم غذایی متعادل پیروی کنند، این برنامه غذایی باید حاوی گوشت، لبنیات، میوه و سبزی‌ها باشد و باید دانست کمبود روی و ویتامین D، کندی رشد را در پی دارد، همچنین کودکان باید در شب خواب مناسبی داشته باشند و سعی شود قبل از ساعت 9 تا 10 حتماً خواب باشند زیرا خواب نامنظم هورمون‌ها را به هم می‌ریزد.


تا قبل از پایان یافتن زمان بلوغ و بسته شدن صفحات رشد عوامل دیگری غیر از ژنتیک، مثل تغذیه و ورزش می‌تواند باعث افزایش یا کاهش رشد کودک و نوجوان شود مثلاً می‌توان گفت ورزش‌های کششی همچون بسکتبال، والیبال و شنا در افزایش قد تأثیر مثبت دارند.


علایی در مورد بلوغ زودرس گفت: اگر علائم بلوغ در دختران قبل از سن 8 سالگی و پسران قبل از 9 سالگی اتفاق افتد می‌گوییم کودک ما دچار بلوغ زودرس شده است، فقط قبل از این سن شامل بلوغ زودرس می‌شود و دختری که علائم بلوغ در 8 سالگی در او ظاهر شود نسبت به هم سن و سال های خود دچار یک بلوغ زودتر از موعد شده اما یک امر غیرطبیعی و بیماری نیست.

وی افزود: بلوغ‌های زودرس عموماً یا به دلایل ناشناخته اتفاق می افتد اما وجود تومورها ممکن است در ایجاد آن موثر باشد. به طوری که بلوغ زودرس در پسران نگران‌کننده‌تر است و منشأ آن در بیشتر موارد ممکن است تومور باشد درحالی‌که در دختران منشأ بلوغ زودرس اکثراً ناشناخته است.


محمد علایی عنوان کرد: برای پیشگیری از بلوغ زودرس به‌راحتی می‌توان با مراجعه به پزشک متخصص و مشورت با وی و تزریق هر 28 روز یک آمپول از وقوع آن جلوگیری کرد.


این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان اهمیت پیشگیری از بلوغ زودرس را به‌طور عمده دو مورد می‌داند: اول اینکه قد نهایی کودک کوتاه نشود حال آن‌که در سن شروع بلوغ قد بسیار خوبی دارد و دوم بروز احساسات جنسی در سن غیرمتعارف صورت نگیرد.

 

منبع:farsnews.com
 


ویدیو مرتبط :
((چت با نامحرم )) و بلوغ زودرس برای نوجوانان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دکوراسیون سرویس بهداشتی را جدی تر بگیرید


اگر به نظرتان دكوراسیون سرویس بهداشتی خانه، كسل كننده و فاقد جذابیت شده است، این متن را بخوانید تا با ایده‌های آسان و موثری در مورد تغییر جلوه دكوراسیون و دوست‌داشتنی كردن آن آشنا شوید.