کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

بدترین اشتباهات والدین ناتنی در قبال فرزندان


باوجود تلاش‌های زیاد بازهم تضمینی وجود ندارد که والدین ناتنی بتوانند همانند خانواده‌های واقعی ، یک خانواده بزرگ و شاد بسازند.

سایت نیکو - ترجمه زهرا مقدسی: باوجود تلاش‌های زیاد بازهم تضمینی وجود ندارد که والدین ناتنی بتوانند همانند خانواده‌های واقعی، یک خانواده بزرگ و شاد بسازند. دکتر "رامانا دورواسولا” -روانشناس بالینی- در مورد پیچیدگی‌های ارتباطات خانوادگی صحبت می‌کند.

اشتباه شماره 1: شما پدر و مادر خونسردی هستید

پدر و مادران ناتنی به دلیل علاقه به برقراری ارتباط با فرزندان و ایجاد علاقه در آن‌ها گاهی با خرید بیش‌ازحد هدیه، بسیاری از قوانین را زیر پا می‌گذارند. این تاکتیک والدین در اغلب موارد می‌تواند بسیار مضر باشد. بسیاری از روانشناسان اعتقاد دارند این روش تربیتی می‌تواند باعث فرسایش ارتباط والدین و فرزندان شود.

بدترین اشتباهات والدین ناتنی در قبال فرزندان

اشتباه شماره 2: شما انتظار دارید خانواده‌تان به‌سرعت خوشحال شود

بسیاری از والدین برای پیدا کردن راهی برای نفوذ در دل فرزندان هر کاری می‌کنند. عده‌ای سعی می‌کنند فرزندشان را بخندانند و یا داستان جالبی را تعریف کنند. اما عجله نکنید این رابطه به‌مرور زمان بهتر و بهتر خواهد شد.

اشتباه شماره 3: شما به فرزندخوانده‌تان اجازه می‌دهید تا بی‌ادب باشد

دکتر "رامانا دورواسولا” می‌گوید: کودکان ممکن است با والدین خود رفتاری از روی خشم و نفرت نشان دهند. اما بسیاری از خانواده‌ها امیدوارند این رفتار به‌مرور تغییر کند. بسیاری از والدین ناتنی به دلیل اینکه دوست دارند روابط خوبی با کودکان داشته باشند، از رفتار بد و بی‌ادبی کودکانشان به‌راحتی می‌گذرند و رفتار در کودکان ادامه‌دار می‌شود و قطع نخواهد شد.

اشتباه شماره 4: شما مانند یک پدر و مادر واقعی عمل نمی‌کنید


این پدر و مادرها سعی می‌کنند نظم و انضباط را در خانه برقرار کنند اما به دلیل عدم اعتماد به خود همیشه با مشکل روبرو می‌شوند. شما در مقابل رفتارهای فرزندتان باید کاملاً قاطعانه رفتار کنید. از دخالت کودکان در تصمیم‌گیری‌ها جلوگیری کرده و قاطع باشید.

اشتباه شماره 5: شما انتظارات بیش‌ازحدی دارید


بسیاری از والدین به دلیل احساس نقص در رابطشان سعی می‌کنند بیش‌ازحد تلاش کرده و مسئولیت‌های زیادی را به دوش خود بیااندازند. اما تجربه نشان داده با توقف تلاش برای بهتر کردن همه‌چیز، شما به آرامش رسیده و زندگیتان تغییر می‌کند. زندگی در خانه شما حالت صلح‌آمیزی به خود می‌گیرد. ارتباط با همسرتان بهتر می‌شود و رابطه با فرزندتان انسجام بیشتری پیدا می‌کند.

اشتباه شماره 6: شما زمان کافی را به همسرتان برای برقراری ارتباط با خود نمی‌دهید


دیگر اشتباه رایج بسیاری از افراد این است که به والدین اصلی زمان کافی نمی‌دهند که با کودکان واقعی‌شان وقت بگذرانند. هیچ لزومی ندارد که شما حسودی کنید. مطمئن باشید اگر ارتباط آن دو خوب باشد، ارتباط شما نیز بهتر خواهد شد.

بدترین اشتباهات والدین ناتنی در قبال فرزندان

اشتباه شماره 7: الویت بندی در روابط شما وجود ندارد


"جودی آزبورن” ازدواج درمانگر در این خصوص می‌گوید: بسیاری از زوج‌ها به‌اشتباه به‌جای اولویت دادن به همسر خود تمام زمان خود را صرف برقراری ارتباط یا کودکشان می‌کنند. استخدام یک پرستار کودک و یا گاهی تنها گذاشتن کودکان در خانه برای وقت گذاشتن برای ارتباط با همسرتان بسیار اهمیت دارد. این عمل به کودکان نشان می‌دهد که رابطه زناشویی‌تان دارای اهمیت است.

اشتباه شماره 8:  کودکان طرفدار والدین واقعی‌شان هستند


در خانواده‌هایی که هر دو والدین حقیقی هستند پذیرش بسیاری از چیزها مانند: ازدواج، تولد نوزادی جدید، بیماری و مرگ راحت‌تر است. اما در خانواده های ناتنی اینگونه نیست. امکان این وجود دارد حتی پس از بیست سال دخترتان بخواهد با پدر خوانده اش قدم بزند. اما در مورد پسران این امر صادق نیست. زیرا آنان اغلب علت حوادث زندگی را حضور شما می‌دانند و یا با والدین خود ارتباط بهتری برقرار می‌کنند.


ویدیو مرتبط :
مسئولیت والدین در قبال نماز فرزندان..!! آقای قرائتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حقوق و تکالیف فرزندان بر والدین خود




حق فرزندان بروالدین

 

جمع آوری شده از استناد به قرآن حدیث معتبره توسط حجت الاسلام و مسلمین احمدی: والدین را بر فرزندان 80 حق است، چهل حق در حال حیات ایشان و چهل حق در حال ممات ایشان چهل حق در حال حیات عبارتند از:

 

1- ده حق به تن 2- ده حق به زبان 3- ده حق به دل 4- ده حق به مال ده حق به تن:

 

1- خدمت کردن 2- کمال احترام کردن 3- جلوی ایشان نشستن و پشت سر ایشان ننشستن 4- فرمان آن ها را اگر شرع نهی کرده انجام بده و ازنهی شان اگر واجب نیست خودداری کن. 5- روزه ی مستحبی را با اجازه ی آن ها بگیری. 6- بدون اجازه ایشان به سفر نرو. 7- چون آن ها ظاهر شوند برای آنان برخیز و تا اجازه نداده اند ننشین. 8- در وقت راه رفتن پشت سر ایشان راه روی مگر در جای گل و یخ و خطر و شب تار. 9- همیشه با مهربانی به آنان نگاه کن. 10- آماده خدمت به آن ها باش.

 

ده حق به زبان: 1- با آنان با نرمی سخن بگوی. 2- صدایت را بر آنان بلند نکن 3- گستاخی و پر چانکی نکن 4- آن ها را به نام صدا نزنی. 5- سخن ایشان را قطع نکنی 6- گفته ایشان را رد نکنی. 7- به امر و نهی ایشان را خطاب نکنی 8- بر سر آن ها داد نزنی. 9- به آن ها اف نگویی ، رونتابی و سر پیچی نکنی. 10- با ایشان با ادب سخن بگوی آن دو را همیشه دعا کنی و تقاضا دعا از آن ها نمایی.

 

حق فرزندان بروالدین

 

ده حق به دل: 1- همیشه با آنان رحم دل باشی و ترحم کنی. 2- آن دو را همیشه دوست بداری اگرچه از لحاظ اقتصاد در مشیقه باشند، اگرچه خیال کنی به تو خوبی نکرده اند و اگرچه تو را به ناحق بزنند. 3- به شادی آن دو شاد بشی. 4- در غم آن دو شریک باشی و غمخوار آن باشی. 5- با دشمنان آن دو دوستی نکنی. 6- از پرگویی و کج خلقی آن ها نرنجی. 7- اگر به تو ستم کردند بر آن ها خشم نگیری ،اگر تورا زدند دست آن ها را ببوسی. 8- هرچند حق آن ها را می دهی باز هم بیم تقصیر داشته باش. 9- همیشه در دل قصد کسب رضای آن ها را داشته باشی. 10- در دل طول عمر آن ها را بخواهی.

 

ده حق به مال: 1- لباس آن دو را پیش از لباس خود تهیه کنی. 2- آن دو را از طعام خویش بخورانی. 3- قرض آن هرا بدهی. 4- مخارج سفر آن ها را چه واجب و چه مستحب یا خودت انجام دهی یا شخصی را اجیر کنی. 5- آن ها را به حج بفرستی. اگر فوت کرده اند حج ، نماز و روزه آن ها را نائب بگیر یا خودت انجام بده. 6- اگر مسکن ویا خانه ندارند برای آن دو تهیه کن یا اجاره آن هارا بده. 7- از مال خودت در اختیارشان بگذاری. 8- امور آن ها و کارهایشان را تو انجام دهی. 9- با مال خودت به آن ها عزت بخشی. 10- مال خودت را مال ایشان بدان.