کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

با خشکی پوست نوزاد در زمستان چه کنیم؟



پوست نوزاد,خشکی پوست نوزاد,درمان خشکی پوست نوزاد

 زمستان فصل سرما و سفیدی است. ما باید یادمان باشد که زمستان علاوه بر زیبایی های بی نطیرش مشکلات و بیماری هایی را هم برای ما به وجود می آورد. زمانی که صحبت از مشکلات می شود فکر همه ما به سمت سرماخوردگی، آنفلوانزا و … می رود، اما مشکلات زمستان تنها به این مریضی ها ختم نمی شود، بلکه پوست بدن انسان بر اثر سرما دچار آسیب می شود. از اینرو همانطور که در تابستان و در مقابل اشعه خورشید باید از پوستمان مراقبت کنیم، در زمستان هم باید در مقابل سرما از پوستمان مراقبت کنیم.

حال با توجه به اینکه پوست نوزادان نسبت به افراد بزرگتر حساس تر است، نتیجه می گیریم که پوست آن ها بیش از افراد دیگر نیاز به مراقبت دارد.

باید گفت که هوای سرد و خشك زمستان می تواند به پوست ظریف و نرم كودكان آسیب برساند. پوست نازك نوزادان در برابر هوای تند زمستانی حساس تر شده و بیشتر در معرض آسیبهای پوستی قرار می گیرد. در این فصل هوای خشك داخل منزل و هوای سرد بیرون، منجر به ایجاد ترك، خشكی، سوزش و سرخی در پوست نوزادان می شود. بنابراین با آمدن فصل زمستان، شما به كارهایی بیشتر از تعویض پوشك و شیردهی به نوزاد نیاز دارید.

قبل از بیرون رفتن از خانه، نوزاد خود را مناسب بپوشانید و البته باید مطمئن شوید که این نوع پوششی که برای نوزادتان انتخاب کردید طوری نیست که نوزاد عرق کند. یادتان باشد که پوست نوزاد نسبت به تغییر دما بسیار حساس است و بهتر است برای بیرون بردن نوزاد شرایطی را فراهم آورید که تفاوت دمای بیرون و دمای داخل خانه زیاد نباشد.

از کرم مرطوب کننده استفاده کنید
رطوبت پوست مانع از ایجاد ترك در پوست می شود. بنابراین از میزان رطوبت پوست صورت نوزاد اطمینان حاصل كنید. استفاده از مرطوب كننده برای نوازاد قبل از بیرون رفتن از منزل مهم است. نوزاد را هر روز به حمام نبرید. همیشه از صابون های ملایم و مخصوص به نوزاد در حمام استفاده كنید.

پس از آنكه نوزاد به بازیها و آب پاشیدن های لذت بخش خود در وان حمام پایان داد، او را  با یك حوله تمیز به آرامی خشك كنید. سعی نكنید تا حوله را روی بدن نوزاد بكشید. این كار باعث می شود تا پوست نوزاد دچار سوزش شود. زمانی كه پوست او مرطوب هست و هنوز كامل خشك نشده است، لوسیون را روی بدن او ماساژ دهید تا بهتر جذب بدن شود. 

عرق سوز شدن نوزاد و جلوگیری از آن در زمستان 
عرق سوز شدن فقط مخصوص به فصل تابستان نیست. زمانی كه غده های كوچك عرق بسته می شود این اتفاق رخ می دهد. اگر در زمستان لباس نوزاد بیش از اندازه گرم باشد یا در مكانی قرار گرفته باشد كه گردش هوا در آنجا كم باشد (مانند صندلی ماشین مخصوص نوزاد)، نوزاد عرق سوز می شود.

برای جلوگیری از عرق سوز شدن نوزاد، لباسها را به شكل چند لایه به او بپوشانید. به این شكل هوا از لابه لای آنها جریان پیدا می كند. در اینصورت هر زمان كه مشاهده كردید درجه حرارت بدن او بالا رفته است یك لایه از لباسها را از تن او خارج كنید و نوزاد را در مكانی قرار دهید كه از نظر راحتی و تهویه هوا در شرایط خوبی قرار گرفته باشد. زمانی كه از بیرون به منزل برگشتید لباسهای نوزاد را كم كم از تن او خارج كنید و اجازه دهید تا هوا در لباسهای او جریان پیدا كند. 

مراقبت از پوست بینی نوزاد در سرما
اگر سرما باعث آبریزش از بینی نوزاد شده است، سعی كنید تا از خشك شدن و ترك خوردن پوست بینی جلوگیری كنید. می توانید از وازلین یا سایر كرمهای مخصوص نوزاد كه ضد حساسیت هستند استفاده كنید. قسمت زیر بینی را با مقداری از كرم مخصوص نوزاد یا وازلین مرطوب نگه دارید. این كار را چند بار در طول روز انجام دهید. این كار برای برطرف كردن مخاط های خشك بینی نیز بسیار مفید است. زمانی كه می خواهید بینی نوزاد را تمیز كنید، از دستمالهای مرطوب استفاده كنید. نوزادانی كه اگزما دارند احتمال می رود تا در بینی آنها باكتری وجود داشته باشد. چنانچه متوجه پوسته پوسته شدن اطراف سوراخهای بینی و دهان و همراه آن آبریزش بینی شدید، با پزشك متخصص تماس بگیرید تا با تجویز آنتی بیوتیكهای موضعی عفونت را برطرف كند.

مدت زمان حمام نوزاد را کوتاه کنید
پوست زمانی خشک می شود که روغن طبیعی که روی پوست قرار دارد، شسته شود و یا به هر دلیل دیگری روی پوست باقی نماند. این به این معنی نیست که حمام رفتن ضرر دارد و صد در صد موجب خشکی پوست می شود، بلکه به این معنا است که بهتر است در زمستان طوری نوزاد را حمام ببریم که به طور کامل چربی روی پوست را پاک نکنیم.

محققان مدرسه پزشکی نیویورک در جدیدترین تحقیق خود اعلام کردند که نوزاد را می توانید حتی در فصل زمستان حمام ببرید، اما باید مدت زمان حمام وی را کوتاه کنید.

به طور کل توصیه می شود در صورتی که همیشه نوزاد خود را ۳۰ دقیقه می شستید، در فصل زمستان زمان آن را کمتر کنید و آن را به ۱۰ دقیقه برسانید. برای شستن نوزاد از آب گرم استفاده کنید و صابون هایی را به کار ببرید که مرطوب کننده هستند، هرگز با صابون های معمولی و یا صابون هایی که مخصوص بزرگسالان هستند، نوزاد خود را شستشو ندهید.

عرق سوز شدن نوزاد و جلوگیری از آن در زمستان 
عرق سوز شدن فقط مخصوص به فصل تابستان نیست. زمانی كه غده های كوچك عرق بسته می شود این اتفاق رخ می دهد. اگر در زمستان لباس نوزاد بیش از اندازه گرم باشد یا در مكانی قرار گرفته باشد كه گردش هوا در آنجا كم باشد (مانند صندلی ماشین مخصوص نوزاد)، نوزاد عرق سوز می شود.

برای جلوگیری از عرق سوز شدن نوزاد، لباسها را به شكل چند لایه به او بپوشانید. به این شكل هوا از لابه لای آنها جریان پیدا می كند. در اینصورت هر زمان كه مشاهده كردید درجه حرارت بدن او بالا رفته است یك لایه از لباسها را از تن او خارج كنید و نوزاد را در مكانی قرار دهید كه از نظر راحتی و تهویه هوا در شرایط خوبی قرار گرفته باشد. زمانی كه از بیرون به منزل برگشتید لباسهای نوزاد را كم كم از تن او خارج كنید و اجازه دهید تا هوا در لباسهای او جریان پیدا كند.

منبع:ninisite.com


ویدیو مرتبط :
همه چیز درباره خشکی پوست (بخش اول)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زمستان و خشکی پوست



 

 

 

زمستان و خشکی پوست

 

یکی از علل مهم مراجعه بسیاری از بیماران بخصوص افراد میانسال و مسن به درمانگاه های پوست در فصل زمستان بروز خشکی، خارش و گاهی ترک های پوستی بخصوص در دست، پا، ساق، ساعد و صورت است و مطمئنا این خشکی و خارش زمانی در پوست بیشتر خواهد شد که با عوامل شیمیایی، تحریک کننده و حتی آلاینده های ناشی از آلودگی هوا مواجه شوند. زیرا ذرات آلاینده به راحتی در منافذ، شیارها و ترک های پوستی نفوذ نموده و به همراه سرما بر شدت خشکی، خارش و حتی بروز اگزمای در افراد مستعد از هر سنی می افزاید.

 

براساس مطالعات انجام شده، سرما ضمن کاهش دمای پوست بخصوص در انتهای اندام ها و صورت موجب کاهش تعریق و ترشحات غدد سباسه که تامین کننده رطوبت و چربی طبیعی پوست هستند، می شود. از سوی دیگر این خشکی در افراد مسن، اطفال و کسانی که سوابقی از اگزما و حساسیت های پوستی را دارند، بیشتر خواهد بود.

 

قبل از بیان نحوه درمان باید بدانیم که پوست خشک از منافذ کوچک با کاهش قابل ملاحظه در نوعی ماده چربی به نام «sebum» که نقش محافظ و نرم کننده پوست را دارد، مشخص می شود و به همین علت (کمبود رطوبت طبیعی)، پوست نواحی خشک اغلب پوسته پوسته می شود. این نوع پوست ها ظاهر ظریف و شکننده دارند و نسبت به تغییرات اقلیمی مانند باد، دما و رطوبت آسیب پذیر هستند و برای تشخیص آن کافی است صورت خود را با آب شسته و آن را خشک کنید. سپس به مدت چند دقیقه دستمال کاغذی را روی پوست خود قرار دهید. اگر دستمال کاغذی به وسیله چربی پوست تغییر رنگ نداد یعنی پوست شما خشک است.

 

مهم ترین و اولین توصیه به چنین افرادی در فصل زمستان، پرهیز از حضور در مکان و ساعات بسیار سرد است و در صورت ضرورت پوشش کامل بدن به منظور حفظ دمای بدن با لباس، دستکش و جوراب کاملا نخی ضروری است. دیگر آن که از شستشوی مکرر دست، صورت و بدن با صابون خودداری و تلاش کنید از مایع یا نوعی صابون به نام پن استفاده کنید که آلودگی و کثیفی پوست را بدون حذف چربی آن پاک می کند. مصرف نرم کننده ها و مرطوب کننده ها در حالی که سطح پوست مختصر مرطوب است، بسیار مفید خواهد بود.

 

زیرا این رطوبت به همراه کرم های نرم کننده همانند یک لایه محافظت کننده بتدریج جذب پوست شده و بر طراوت و مقاومت آن می افزاید، اما مصرف مایعات فراوان (نوشیدنی گرم) و آبمیوه و پرهیز از استعمال دخانیات از توصیه های مهم دیگر است که رطوبت بیشتری را در سطح پوست تامین و حفظ می کند. مصرف بیش از اندازه داروهای تقویتی همانند قرص های ویتامین E و ویتامین A که از دسته ویتامین های محلول در چربی هستند، می توانند موجب خشکی بیشتر پوست شوند.

 

توصیه آخر: اگر چنانچه دچار اگزما یا زخم های سطحی یا بیماری های بافت همبند و کلاژن مانند برگر، سیانوز، واسکولیت، لوپوس و بیماری های سرمایی پوست در نواحی صورت، دست، پا و ساق هستید و بخصوص اگر دیابت دارید، باید بدانید که در صورت عدم رعایت این دستورها و حضور مستمر در هوای سرد مبتلا به زخم های عمیق در همان نواحی خواهید شد که به مراتب درمان آن مشکل تر از قبل خواهد بود و در صورت بروز کبودی و زخم، ایجاد گرمای ملایم در اطراف پوست آسیب دیده به منظور جریان خون بیشتر و مصرف همزمان آنتی بیوتیک موضعی با دستور پزشک مورد توصیه است.

منبع:روزنامه جام جم