کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

باید و نبایدهای شنا برای کودکان


شنا ورزشی سلامت بخش است اما محیط عمومی استخرها می تواند آسیب هایی را به تندرستی کودکان وارد کند.

هفت صبح: نوزادان از بدو تولد تا حدود یک سالگی توانایی شناکردن ذاتی در آب را دارا هستند. این توانایی به دلیل حضور 9 ماهه آنها در محیط آب گونه رحم مادر ایجاد می شود. بعد از چندی یعنی وقتی نوزاد به مرحله خردسالی می رسد این توانایی از بین می رود او باید با فراگیری فنون شنا در استخر شنا کند. کودکان تا سن چهار سالگی آمادگی جلسات شنا را ندارند و امکان غرق شدن آنها هنگام یادگیری شنا وجود دارد.



با وجود اینکه شنا ورزشی سلامت بخش است اما محیط عمومی استخرها می تواند آسیب هایی را به تندرستی کودکان وارد کند. به تازگی دانشمندان بلژیکی اعلام کرده اند که برخی بیماری های ریوی در کودکان بر اثر ازدیاد کلر آب استخرها ظاهر می شود و کودکان زیر سن چهار سال را با خطر آسم و برونشیت مزمن مواجه می کند.

گاز مفید یا مضر!

کلر یک گاز منحصر به فرد است که بویی تند و زننده و رنگ سبز متمایل به زرد دارد و محرک قوی پوست، مخاط ها و دستگاه تنفسی است. در صنعت از کلر برای ضدعفونی کردن آب آشامیدنی و استخرها، تهیه ترکیب های کلردار آلی و معدنی و کلرید فلزی، تولید حلال ها و حشره کش ها، تولید پودرهای سفیدکننده و در صنایع کاغذسازی و نساجی و پلیمرها استفاده می شود.

گاز کلر به راحتی با رطوبت پوست و بدن ترکیب می شود و اسید کلریدریک تولید می کند. کلر باعث انقباض شدید ماهیچه های حنجره و تورم مخاط آن می شود و به همین دلیل یک ماده خفه کننده نیز هست. دانشمندان دانشگاه لووین بلژیک متوجه شده اند که کلر موجود در آب استخر خطر ابتلا به آسم و آلرژی را زیاد می کند و شنا در استخرهایی که با کلر ضدعفونی می شوند، کودکان را بیشتر در معرض این بیماری ها قرار می دهد. کودکان و نوجوانانی که کل مدت شنای آنها در این استخرها بیش از هزار ساعت بوده بیش از هشت برابر دیگران در معرض ابتلا به آسم هستند. سرپوشیده یا باز بودن استخرها تاثیری در این آمار ندارد. اما استخرهایی که با روش مس– نقره ضدعفونی شده اند، ایمن هستند.



واکنش های آسیب رسان

زمانی که آب کلردار با ادرار، عرق و یا سایر مواد آلی بدن شناگران واکنش انجام می دهد تری کلرید نیتروژن یا همان تری کلرامین آزاد می شود. این یک ماده محرک گازی است که به راحتی وارد ریه ها می شود. رییس این تیم تحقیقاتی می گوید افزایش بروز بیماری های آلرژیک تناسب قابل توجهی با وجود کلر در آب استخر دارد و تری کلرید نیتروژن عامل اصلی افزایش شیوع آسم در استخرهای سرپوشیده است. او معتقد است اگر مقدار و روش صحیح برای افزودن کلر به آب استخر لحاظ شود. خطری کودکان را تهدید نخواهد کرد. با وجود این کلر بسیار زیادی برای ضدعفونی کردن آب یا فضای استخرهای سرپوشیده استفاده می شود که شناگران دایمی را مستعد ابتلا به آلرژی ها و آسم می کند و باعث تحریک پذیری اعضای بدن می شود.



آسیب های پوستی و چشمی

کلر آب استخر آسیب های پوستی و چشمی را نیز باعث می شود زیرا کلر با پروتئین های پوست بدن انسان واکنش می دهد و سلول های لایه شاخی پوست را دچار عدم پیوستگی و کارایی می کند. به همین دلیل در اثر تماس با کلر، قرمزی، خشک یو در موارد شدیدتر خارش پوست در افرادی که پوست خشک و حساس دارند ایجاد می شود. کلر همچنین می تواند موجب تحریک، خارش، سوزش و التهاب چشم ها شود که این مورد در استخرهای کشور ما بسیار شایع است. محققان توصیه می کنند از عینک های مخصوص شنا استفاده کنید.



خطر سرطان را جدی بگیرید

خطرناک ترین بخش این تحقیقات ثابت کرده است که ترکیب مواد گندزدا در آب استخرها می تواند با ضدآفتاب ها، ادرار، مو و عرق بدن شناگرها واکنش داده، مواد شیمیایی سمی تولید کند و منجر به سرطان شود. آنها دریافته اند ضدآفتاب ها و روغن های بدن که نیتروژن دارند با گندزداها واکنش می دهند و مواد حاصله باعث جهش ژنی و آسیب های ژنتیکی می شوند. جهش های ژنی این چنینی نیز نواقص مادرزادی را سبب می شود، روند پیرشدن پوست را تسریع می کند و مشکلات تنفسی ایجاد می کند.



بهترین راه کدام است؟

دوش گرفتن قبل از واردشدن به آب استخر و پاک کردن مواد آرایشی و کرم های ضدآفتاب از روی پوست مطمئن ترین راه برای کاهش تاثیر مواد شیمیایی و پیشگیری از این بیماری هاست. در مورد روش های گندزدایی نیز به ضدعفونی با روش مس– نقره اشاره کردیم اما بررسی ها نشان می دهد استفاده از اشعه ماورای بنفش به همراه اضافه کردن کلر بهترین راه برای ضدعفونی کردن آب استخرها است.


ویدیو مرتبط :
بایدها و نبایدهای تربیت کودکان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش تعادل بدنی کودکان با شنا



 

افزایش تعادل بدنی کودکان با شنا

 

شنای نوزادان:

 

یک تحقیق علمی نشان می ‌دهد نوزادانی که آموزش شنا را از دو ماهگی آغاز کرده‌ اند ، دارای بدن قوی‌ تری هستند.

 

مادران و پدران می ‌توانند با تمرین های مداوم شنا، حس تعادل نوزادان شان را قوی ‌تر کنند. یک گروه تحقیقاتی از کشورهای ایسلند و بریتانیا به این نتیجه دست یافتند که شنای نوزادان نه تنها باعث افزایش تعادل آن ها می‌ شود، بلکه هماهنگی جسمی آن ها را نیز تنظیم می‌ نماید. این دانشمندان گروهی از کودکان را مورد بررسی قرار دادند که در دوران نوزادی فعالیت ‌های مختلفی در آب داشته ‌اند.



مقایسه‌ دو گروه

 

در این پژوهش دو دسته والدین شرکت داشته ‌اند: نخست آن هایی که با فرزندان خود در دوران نوزادی شنا نرفته بودند و دیگر پدر و مادرانی که در دوران نوزادی با کودکان خود تمرین شنا کرده بودند.

 

دانشمندان دانشگاه علم و صنعت دانشگاه تروندهایم در نروژ به این نتیجه رسیده‌ اند که کودکانی که قبلا در دوران نوزادی شنا می‌ کرده ‌اند، نسبت به آن هایی که شنا نمی‌ کرده‌ اند، بهتر می ‌توانند در فعالیت‌ های ورزشی ظاهر شوند.

 

افزایش تعادل بدنی کودکان با شنا

 

ژیمناستیک در آب

 

ورزش شنای نوزادان بین سنین دو تا هفت ماهگی انجام می ‌گیرد. در این بررسی 19 نوزاد دو ماهه، به مدت دو ساعت در هفته به تمرینات ژیمناستیکی مختلفی در آب، زیر نظر مربیان با تجربه پرداختند.

 

شنای نوزادان نه تنها باعث افزایش تعادل آن ها می‌ شود، بلکه هماهنگی جسمی آن ها را نیز تنظیم می‌ نماید

 

از جمله این تمرینات، گرفتن یک وسیله‌ شناور پلاستیکی در آب و حفظ تعادل بدن توسط نوزادان بود. علاوه بر این نوزادان در سه ماهگی می ‌توانستند روی کف دست مربیان با تعادل کامل بایستند.

 

 

افزایش تعادل بدن و مهارت در گرفتن اشیاء

 

پس از گذشت چهار سال و نیم از عمر نوزادان، دانشمندان مهارت‌ های به دست آمده در رابطه با این 19 نوزاد را با 19 کودک دیگر که در این تمرینات شرکت نکرده بودند، مورد مقایسه قرار دادند.

 

این دو گروه که خانواده‌ های شان موقعیت اجتماعی اقتصادی یکسانی داشتند، برای مقایسه در تمرینات ورزشی مربوط به هماهنگی جسمی، شرکت کردند.

 

نتیجه‌ به دست آمده حاکی از این بود که کودکانی که تمرینات شنا را پشت سر گذاشته بودند، تعادل بدن بیشتری داشتند. برای مثال توانایی آن ها روی یک پا ایستادن یا گرفتن توپ در هوا بیشتر از سایر کودکان بود.

 

به گزارش دویچه‌‌ وله، مسئولین این پژوهش در پایان این بررسی اظهار داشتند که تمرینات شنا نه تنها برای اندام‌ های بدن و حفظ تعادل کودکان مفید است، بلکه اثرات مثبت دیگری نظیر شرایط مناسب بدنی و اعتماد به نفس را نیز در پی خواهد داشت.

منبع:همشهری آنلاین