کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

باردارها باید قرص آهن بخورند؟


جنینی كه در رحم‌تان جاخوش كرده، نیازهای تغذیه‌ای ویژه‌ای دارد كه قرار است از طریق غذایی كه شما می‌خورید تامین شود. از طرف دیگر حضورش باعث می‌شود نیاز خود شما هم به بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتر شود تا بتوانید سلامتی‌تان را حفظ كنید.


مجله سیب سبز: جنینی كه در رحم‌تان جاخوش كرده، نیازهای تغذیه‌ای ویژه‌ای دارد كه قرار است از طریق غذایی كه شما می‌خورید تامین شود. از طرف دیگر حضورش باعث می‌شود نیاز خود شما هم به بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتر شود تا بتوانید سلامتی‌تان را حفظ كنید.

اسید فولیك

اسید فولیك از خانواده ویتامین B است كه نیاز به آن در دوران بارداری بیش از هر وقت دیگری است، البته شما باید خوردن اسید فولیك را سه تا چهار ماه قبل از بارداری شروع كنید چون این ویتامین در ماه اول بارداری باعث بسته شدن لوله‌های عصبی جنین می‌شود. در این زمان خیلی از خانم‌ها حتی از باردار بودن خودشان هم خبر ندارند چه برسد به اینکه بخواهند اسید فولیك بخورند.

كمبود اسید فولیك در مادران باردار با خطر تولد نوزاد با وزن پایین یا زایمان زودرس همراه است، همچنین می‌تواند در همان ماه‌های اولیه بارداری منجر به اختلالات لوله عصبی جنین شود.

منابع اسید فولیك: سبزیجات برگ سبز تیره، حبوبات، آب پرتقال، سویا، جوانه گندم، بادام و بادام زمینی.

باردارها قرص آهن بخورند؟

ویتامین 6B

 نیاز به ویتامین 6B در بارداری آنقدر زیاد نیست كه بخواهید مكمل آن را مصرف كنید اما بد نیست بدانید كه در موارد تهوع و استفراغ شدید می‌توان از این ویتامین برای كنترل علائم استفاده كرد، البته فقط با دستور پزشك.

منابع ویتامین B6: سبزیجات تازه، گوشت و غلات سبوس دار

ویتامین C

در دوران بارداری نیاز شما به ویتامین C، فقط كمی بیشتر از دوران قبل از بارداری است و با نوشیدن یك لیوان آب پرتقال، خوردن نصف فلفل دلمه‌ای قرمز یا یك عدد كیوی تامین می‌شود. بعضی از مطالعات هم نشان داده كه كمبود ویتامین C خطر پره اكلامپسی را در بارداری بالا می‌برد كه البته اگر رژیم غذایی سالمی داشته باشید و هر روز میوه و سبزی تازه بخورید با چنین كمبودی مواجه نمی‌شوید.

منابع ویتامین C: مركبات، كیوی، فلفل دلمه‌ای، فلفل شیرین، انبه، گوجه‌فرنگی و...

ویتامین D

ویتامین D برای جذب كلسیم ضروری است به همین خاطر به مادران باردار توصیه می‌شود در این دوران هم به اندازه كافی در معرض نور آفتاب قرار بگیرند و هم منابع خوراكی ویتامین D را مصرف كنند، چون اگر بدن‌شان با كمبود این ویتامین مواجه شود سطح كلسیم خون نوزاد پایین آمده و استخوان‌ها و دندان‌هایش خوب شكل نمی‌گیرد.

منابع ویتامین D: شیرغنی شده، ماهی تن، زرده تخم‌مرغ و روغن كبد ماهی.

كلسیم

جنین شما كه در رحم‌تان در حال رشد است به كلسیم نیاز دارد تا بتواند قلب، استخوان، مفصل و شبكه عصبی سالمی داشته باشد بنابراین اگر در این دوران به اندازه كافی كلسیم دریافت نكنید جنین از ذخایر استخوانی شما استفاده می‌كند و این مسئله می‌تواند بعد یا در حین بارداری برای‌تان دردسرساز شود. مصرف چهار واحد لبنیات ـ هر واحد شامل یك لیوان شیر یا ماست یا دو لیوان دوغ ـ نیاز شما به كلسیم را در دوران بارداری برطرف می‌كند.

منابع كلسیم: شیر و لبنیات كم‌چرب، سبزیجات برگ سبز تیره ازجمله كلم‌پیچ، غذاهای دریایی، اسفناج، كرفس، جعفری، شلغم و. . .

مراقب این ویتامین باشید!

اگر قبل از بارداری كمبود این ویتامین را نداشتید، ذخائر بدنی‌تان برای این دوران كافی خواهد بود و نیازی به دریافت مكمل برای این ویتامین نخواهید داشت، پس سلامت جنین خود را با مصرف این مكمل‌ها به خطر نیندازید.

مصرف زیاد ویتامین A می‌تواند باعث نقص جنین شود. به همین دلیل پزشكان مگر در موارد خاص، توصیه می‌كنند كه نه سراغ مكمل‌های ویتامین A بروید و نه در خوردن غذاهایی كه این ویتامین را در خود دارند زیاده‌روی كنید.

ویتامین A در منابع حیوانی مثل روغن كبد ماهی، جگر، شیر و لبنیات و كره وجود دارد اما خوردن انبه، كدوحلوایی، نارنگی، هویج، هلو، زردآلو، موز و طالبی هم می‌تواند به بالا رفتن سطح این ویتامین در بدن‌تان منجر شود.

باردارها قرص آهن بخورند؟

شاید این نکته‌ها را کسی به شما نگفته باشد!

• بهتر است مكمل‌تان را با یك لیوان آب و نه شیر بخورید تا جلوی جذب بعضی از مواد معدنی گرفته نشود.

• اگر بعد از مصرف مكمل حالت تهوع‌تان تشدید شد، با پزشك معالج خود مشورت كنید تا نوع آن را برای شما عوض كند. برخی از خانم‌های باردار مكمل‌هایی را كه به شكل مایع یا جویدنی هستند بهتر از قرص‌هایی كه باید قورت داده شوند، تحمل می‌كنند.

• به خاطر تشدید یبوست مصرف مكمل آهن‌تان را قطع نكنید بلكه میوه، سبزی و فیبر بیشتری مصرف كنید و به اندازه كافی آب بنوشید.

• قرص آهن اگر بین دو وعده غذای اصلی و با یك اسنك كوچك غنی از ویتامین C مصرف شود، بیشتر جذب بدن‌تان خواهد شد.

• خوردن قرص آهن در بارداری با معده خالی، تهوع را تشدید می‌كند.

•  نیاز خانم‌ها به آهن در دوران بارداری بیشتر می‌شود، اما خبر خوب این است كه جذب این ماده معدنی هم در این دوران افزایش پیدا می‌كند، هرچند بعضی از متخصصان تغذیه و زنان و زایمان از مراجعه‌کننده خود می‌خواهند كه در سه ماهه دوم و سوم بارداری قرص آهن بخورد تا نه خودش و نه جنین كمبود آهن پیدا نكنند. گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات برگ سبز تیره، نخودفرنگی و  اسفناج از جمله منابع آهن هستند.


ویدیو مرتبط :
‫فیلم سلامتی آیا مردان هم میتوانند مکمل آهن بخورند آشپزباشی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زنان باردار حتما قرص آهن و اسیدفولیک بخورند



قرص آهن,اسیدفولیک

 

 محققان در جدیدترین تحقیقات دریافتند که مصرف روزانه آهن برای زنان باردار در کاهش کم وزنی نوزادان و همچنین کم‌خونی بسیار موثر است.

همه خواهان فرزند سالم هستند و حاضرند برای رسیدن به چنین هدفی هر نوع برنامه غذایی یا ورزشی را داشته باشند. در میان افرادی که اهمیت زیادی برای روش های علمی قائلند کسانی هستند که قبل از باردار شدن برای مشاوره به پزشک زنان مراجعه کنند.
 
قبل از هرچیز باید به خاطر داشت واکسیناسیون های لازم مثل زدن واکسن کزاز هر ده سال یک بار و واکسن هپاتیت هر پنج سال یک بار برای یک بارداری سالم اهمیت دارد، هر چند این واکسن ها را می توان حین بارداری هم استفاده کرد.

 واکسن مهم دیگری که اهمیت زیادی دارد، اما به هیچ عنوان حین بارداری نباید از آن استفاده کرد، واکسن سرخجه است. در صورت تزریق این واکسن باید حداقل یک تا سه ماه از یک روش جلوگیری مطمئن استفاده کرد تا به هیچ عنوان حاملگی اتفاق نیفتد.
 
قرص اسید فولیک و بارداری
همیشه به مادرانی که تمایل به بارداری دارند، توصیه می شود که از قرص اسید فولیک روزانه به میزان 400 میکروگرم استفاده کنند و این کار را باید قبل از بارداری شروع کنند تا بهترین اثر را داشته باشد و این مکمل را تا سه ماهگی ادامه دهند.
 
این ویتامین که «فولات» نامیده می شود، یکی از انواع ویتامین های گروه ب است و در بدن نقش های مختلفی ایفا می کند، از جمله عملکرد سیستم عصبی و خون به این ماده معدنی مربوط است.
 
کمبود این ماده می تواند به مشکلات قلبی، پوکی استخوان و نقایص مادرزادی منجر شود.
 
به همین دلیل به کسانی که تمایل به بارداری دارند، توصیه می شود حداقل یک ماه و حتی در مواردی سه ماه قبل از قطع روش جلوگیری خود و اقدام برای بارداری، شروع به مصرف روزانه این مکمل کنند و به این ترتیب از به وجود آمدن نوزادی با نقص هایی در ستون فقرات و نخاع و مغز تا 85 درصد جلوگیری کنند.

 این مساله در مورد کسانی که فرزندی با مشکلات اینچنینی دارند و در مورد مادرانی که مبتلابه بیماری صرع یا تشنج هستند، از اهمیت بالاتری برخوردار است، طوری که به این افراد روزانه 5 میلی گرم اسید فولیک تجویز می شود تا از به وجود آمدن چنین مشکلاتی در جنین پیشگیری شود.

 بر خلاف تصور عمومی، مصرف اسید فولیک قبل از بارداری و در ماه های اول بارداری برای خونسازی نیست، هر چند اسید فولیک در ساخت گلبول های قرمز و درمان برخی از انواع کم خونی نقش دارد. اسید فولیک در برخی مواد غذایی مثل جگر، عدس، سبوس برنج، آرد سویا، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، شلغم، گندم و کدوحلوایی وجود دارد و مصرف این مواد غذایی به همه توصیه می شود.
 
از توصیه های دیگر برای کسانی که تمایل به بارداری دارند، انجام آزمایش هایی برای بررسی برخی عفونت ها و کم خونی و همین طور انجام پاپ اسمیر است تا بتوان قبل از بارداری به درمان بیماری های احتمالی در مادر پرداخت. یکی دیگر از توصیه ها، درمان مشکلات دندانی است تا حین بارداری به زایمان زودرس و خطرات دیگری منجر نشود.

 قرص آهن و بارداری
یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف روزانه آهن طی بارداری می‌تواند خطر داشتن نوزاد کم‌وزن و همچنین کم خونی را کاهش دهد.
 
بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد، مصرف روزانه قرص آهن حتی یک دوز کوچک در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به کم خونی را تا 12 درصد و وزن کم نوزاد را تا 3 درصد کاهش دهد.

 بررسی دو میلیون زنی که هر روز از 10 میلی گرم تا حداکثر 66 میلی‌گرم آهن اضافی مصرف کرده بودند،‌ کاهش خطرات کم خونی و تولد نوزادان کم وزن را نشان داد.
 
کمبود آهن شایع‌ترین علت کم‌خونی در دوران بارداری، به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط است.

 در حالی که در برخی کشورها مانند انگلستان، مکمل‌های آهن به طور معمول به زنان باردار توصیه نشده است، سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر 60 میلی گرم آهن را در روز به زنان باردار توصیه می‌کند.
 
دکتر «بتول حیدر» نویسنده این تحقیقات از بخش اپیدمیولوژی و تغذیه در مدرسه بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد گفت: حتی کشورهای با درآمد بالا می‌توانند چنین پژوهشی را اتخاذ کنند.

 کارشناسان برای آن دسته از زنانی که کمبود آهن را تحمل می‌کنند، توصیه می‌کنند که به منظور کاهش عوارض جانبی، از مکمل‌ها با دوز کمتر استفاده کنند.
 
گوشت بدون چربی، سبزیجات برگ سبز، میوه های خشک، آجیل و بسیاری از غلات صبحانه منابع خوبی از آهن محسوب می‌شوند.

منابع:
salamatnews.com
jamejamonline.ir
tebyan.net