کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

این پوست‌های مثل گـل


كودكان موجودات حساس و ظریفی هستند و مادر، فرشته رسیدگی به آن‌هاست. برای مادرها به ویژه آن دسته كه برای نخستین بار مادر می‌شوند، سؤالات بسیاری در مورد نگهداری از فرزند پیش می‌آید.






كودكان موجودات حساس و ظریفی هستند و مادر، فرشته رسیدگی به آن‌هاست. برای مادرها به ویژه آن دسته كه برای نخستین بار مادر می‌شوند، سؤالات بسیاری در مورد نگهداری از فرزند پیش می‌آید. بخشی از این سوالات برمی‌گردد به حمام كردن و شست‌وشو و مراقبت از پوست و موی كودكان. در این هفته خانم دكتر فریبا قلمكار به بخشی از سؤالات مادران در همین رابطه جواب می‌دهند.



از آنجا كه پوست كودكان ظریف‌تر است باید توجه داشته باشیم شامپو و صابونی كه استفاده می‌كنیم PH اسیدی داشته باشد. موادی كه PH اسیدی یا 5 دارند كمتر به پوست آسیب می‌رسانند و برای كودكان مناسب‌ترند.



چرا می‌گوییم پوست كودكان حساس است؟ آیا تفاوتی بین پوست كودكان و افراد بالغ وجود دارد؟

پوست كودكان نسبت به افراد بالغ سد دفاعی آسیب‌پذیرتری دارد و در ضمن به ویژه در سنین پایین و بعد از تولد، چون سطح پوست به نسبت وزن زیادتر است، موادی كه در تماس با پوست آنهاست به نسبت بزرگسالان بیشتر به پوست آسیب وارد می‌كند.



آیا این حساسیت در برخی از نقاط پوست بیشتر است یا خیر؟

اگر از نظر حساسیت به مواد شیمیایی یا جذب پوستی نگاه كنیم، بله. هم در بزرگسالان و هم در كودكان نواحی چین‌های بدن و نواحی‌ كه خون‌رسانی بالاتری دارند چون جذب مواد شیمیایی در آنها بالاتر است آسیب‌پذیرتر و حساس‌ترند.



با كودكانی كه مبتلا به این ناراحتی هستند چگونه باید برخورد كرد؟ به‌عنوان نمونه درجه آب حمام هنگام حمام كردن آنها باید چقدر باشد و آیا باید كرم خاصی برای آنها استفاده كرد یا خیر؟

لباسی كه برای این كودكان استفاده می‌شود بهتر است از جنس نخ باشد. لباس پشمی یا پلاستیكی برای پوست آنها مضر است. در مورد حمام كردن هم بهتر است هفته‌ای یك یا دو بار با مواد شوینده و باقی روزها بدون صابون و شامپو انجام شود. حمام‌كردن نیز باید با آب ولرم باشد. آب داغ بدون مواد شوینده می‌تواند به سلول‌های پوستی آسیب برساند. در محیط خانه و اتاق این كودكان هم باید بخور روشن كرد تا هوا مرطوب باشد زیرا خشكی هوا می‌تواند اگزمای پوستی آنها را شدیدتر كند. در ضمن می‌توان از كرم‌های مرطوب‌كننده پوست هم برای آنها استفاده كرد تا سد دفاعی پوست تقویت شود.



چند بار در هفته می‌توان كودكان را حمام كرد و آیا مالیدن شامپو با دست به بدن شیرخواران و كودكان كفایت می‌كند یا لازم است از لیف استفاده كنیم؟

می‌توان كودكان را هر روز حمام كرد ولی كودكانی كه پوست خشك و حساس دارند بهتر است هر روز برای آنها از شامپو و صابون استفاده نكنیم. رعایت این موضوع به ویژه در زمستان كه هوا خشك است و پوست كودكان آسیب‌پذیرتر می‌شود، مهم‌تر است.

هفته‌ای یك یا دو بار صابون زدن به تن كودكان كافی است. لیف كشیدن هم به دفعات حمام بردن كودك بستگی دارد. هفته‌ای 2 بار لیف زدن با پارچه‌ای نرم و لطیف كه به‌ صورت اختصاصی مال كودك است، مشكلی ندارد و باید به محض اینكه تغییر رنگ داد آن را تعویض كنند.

مهم است كه پس از استفاده از لیف آن را در محیط خشك و تمیز نگهداری كرد. نگهداری لیف در محیط مرطوب حمام، احتمال رشد قارچ‌ها را روی آن بیشتر می‌كند و ممكن است سبب بروز ناراحتی‌های پوستی برای كودكان  شود.



شایع‌ترین ناراحتی پوستی كودكان چیست؟

این موضوع به سن كودكان بستگی دارد ولی خشكی پوست و اگزما از جمله مهم‌ترین ناراحتی‌های پوستی كودكان است. دلیل این امر هم این است كه IGE خون آنها به برخی از مواد واكنش بیشتری نشان می‌دهد.



اكثر لوسیون‌ها و حتی كرم‌های مخصوص كودكان معطر است. آیا این اسانس‌ها برای كودكان آزاردهنده نیست؟

مسلما هر چقدر كرم‌ها و لوسیون‌های مخصوص كودكان بی‌اسانس‌تر بوده و خنثی‌تر بوده و بوی كمتری داشته باشد، مناسب‌تر است. اما یك عطر ملایم چندان مشكل‌ساز نیست.



یكی دیگر از دغدغه‌های مادران نحوه برخورد با عرق‌سوز شدن یا ادرارسوختگی در كودكان است. آیا استفاده از پودر را توصیه می‌كنید؟

از آنجا كه غدد عرقی پوست در كودكان هنوز تكامل پیدا نكرده، تعریق سبب آزردگی بیشتر پوست می‌شود. ناحیه چین‌ها به ویژه گردن از جمله نواحی‌ هستند كه عرق‌سوز می‌شوند. تنها كاری كه برای پیشگیری از عرق‌سوز شدن لازم است انجام دهید شست‌وشو با آب خالی و هوا خوردن این نواحی است. استفاده از پودر بچه اصلا توصیه نمی‌شود چون منافذ سطح پوست را پوشانده و سبب بروز آسیب بیشتر می‌شود. برای درمان و پیشگیری از  ادرار سوزی هم بهترین كار، عوض‌كردن سریع كودكان است یا اینكه مادران می‌توانند در طول روز، اجازه بدهند ساعتی پاهای كودك هوا بخورد. محیط مرطوب و خیس به ویژه مواد داخل ادرار، سبب آسیب‌دیدگی سطحی پوست و از بین رفتن سطح پوست می‌شوند. طولانی باقی ماندن پوشك مرطوب هم زمینه را برای رشد قارچ‌ها فراهم می‌كند.

گاهی اوقات، درمان‌های اشتباه سبب تشدید و زمینه‌سازی برای قارچ‌ها خواهد شد. پس بهترین كار، خشك نگه داشتن ناحیه است. اگر قرمزی سطحی روی پوست دیده شد، می‌توان از روغن ماهی یا كرم هیدروكورتیزون روزی 2 بار به مدت 3 تا 4 روز استفاده كرد. اگر احیانا از حد سوختگی فراتر رفت و دانه‌های چركی رو یا اطراف ضایعه پدیدار شد، یعنی قارچ در ناحیه رشد كرده است؛ پس می‌توان از كرم موضعی كلیسترومازول استفاده كرد. استفاده از كرم‌های كورتن‌دار قوی به مدت طولانی می‌تواند سبب رشد قارچ روی ضایعات شود.


ویدیو مرتبط :
یـه شـاخـه گـل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پوست مرغ را بکنیم یا نه؟



 

دكتر مجيد حاجي‌فرجي، متخصص تغذيه و رژيم درماني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در اين باره مي‌گويد: طبعا توصيه‌ها بر اين است كه در طبخ، پوست مرغ مصرف نشود، چرا كه از نظر تغذيه‌اي، پوست داراي چربي بالايي است و اسيد چرب اشباع و كلسترول بالايي دارد، به همين جهت ميزان كالري بيشتري را نيز ايجاد مي‌كند. از سويي تصور عامه بر اين است كه تركيباتي در پوست مرغ انباشته است كه منجر به بيماري‌ها مي‌شود و اختلالات هورموني در زنان و دختران را پديد مي‌آورد و مساله ديگر، اختلالات سرطاني است كه در درازمدت ايجاد مي‌شود؛ ولي نگراني متخصصان تغذيه بيشتر بر آنتي‌بيوتيك‌هايي است كه به صورت مكمل به جوجه‌هاي در حال رشد تزريق يا خورانده مي‌شود و در پوست آنها ذخيره مي‌شود؛ چراكه اين داروها به صورت منظم جهت سالم نگه داشتن آنها، به جوجه‌ها داده مي‌شود.

 

اين متخصص تغذيه در ادامه اظهار مي‌كند: گاه مشاهده شده است كه ترس عامه مردم از وجود هورمون در بدن مرغ و جوجه‌ها بيشتر از وجود آنتي‌بيوتيك‌هاست؛ چراكه آنها مي‌دانند اين هورمون‌ها باعث رويش موهاي زايد در بدن زنان و دختران مي‌شوند؛ ولي قابل ذكر است كه مرغداري‌ها براي رشد جوجه‌ها به جهت مقرون به صرفه نبودنش، از هورمون استفاده نمي‌كنند.

و همان طور كه گفته شد از داروهاي آنتي‌بيوتيك استفاده مي‌كنند.

 

باربيكيو و خطرات آن

مرغ سالم(ازنظرچربی)

 

درهر100 گرم گوشت مرغ با پوست، چيزي حدود 16 الي 17 گرم چربي وجود دارد كه اگر آن را با مقدار كالري كه براي هر گرم چربي است محاسبه كنيم، حدود 150 تا 155 كيلوكالري در 100 گرم گوشت به ما چربي مي‌دهد كه اين طبعا حدود 100 تا 120 گرم كلسترول و 5 گرم چربي اشباع دارد، حال اگر اين ران يا بال را از چربي (پوستش)‌ جدا كنيم اين مقدار چربي به 2/2 گرم چربي در 100 گرم تغيير مي‌كند.

 

دكتر حاجي فرجي با اشاره به اين مطلب درخصوص نحوه پخت گوشت به وسيله باربيكيو اظهار مي‌كند: در اين روش پوست گوشت به صورت خشك درآمده كه بسياري مايل به خوردن آن هستند غافل از اين كه اين پوست خشك شده (مرغ يا ماهي)‌ حدود 46 گرم چربي دارد كه اگر محاسبه شود 415 كيلوكالري فقط از پوست خشك و كبابي به دست مي‌آيد.

 

اين عضو هيات علمي مي‌گويد: ولي مساله‌اي كه در طبخ گوشت‌ها در باربيكيو نگران‌كننده است تماس مستقيم گوشت با حرارت، زغال و مواد سوزاننده‌اي است كه به كار مي‌رود كه خود داراي مواد سمي است و به گوشت منتقل مي‌شود كه در طول زمان احتمال بروز سرطان را زياد مي‌كند، پس بهتر است هنگام باربيكيو كردن گوشت، حتي‌المقدور آن را از پوستش جدا نكرده و پس از پخت كامل، گوشت را جهت كاهش خطر، از پوستش جدا كنيم.

 

مرغ زیبا ولی پرضرر

 

از آنجا كه در سوخاري كردن نيز بايستي گوشت در روغن غوطه‌ور شود، باز همان عواقب و خطر بروز سرطان، گسترش پيدا مي‌كند، پس مي‌توان روش بخارپز يا آب‌پز نمودن گوشت را به عنوان كم‌خطرترين راه پخت ذكر كرد.