کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

اگر کودک‌تان دارد دندان درمی‌آورد...



دندان, دندان در آوردن, دندان کودک, دندان در آوردن نوزاد

دست کودک‌تان مدام در دهانش و آب از کنار لبش سرازیر است؟ همیشه در حال مکیدن انگشت یا لبش است و با دهانش صداهای عجیب درمی‌آورد؟ خبر خوش: او در حال درآوردن دندان است. بهتر است در مورد این مرحله کلیدی زندگی او بیشتر بدانید.

اولین دندان چه موقع درمی‌آید؟

به طور کلی اولین دندان بین ۳ ماهگی تا یک سالگی و به طور میانگین در ۶ ماهگی درمی‌آید. البته استثناهایی هم وجود دارد و گاهی دیده شده که نوزادی با یک دندان به دنیا آمده باشد.  بهتر است بدانید:

۱- دندان چه زود درآید چه دیر به هر حال ارتباطی با رشد کودک شما ندارد.  ۲- دندان‌های شیری همیشه و مرتب رشد می‌کنند.  ۳- ابتدا ۲ دندان در فک پایین و سپس ۴ دندان در فک بالا و بالاخره ۲ دندان در انتهای فک پایین رشد می‌کند.  ۴- بعد از یک وقفه کوتاه، ‌ دندان‌های آسیا در یک سالگی درمی‌آید اما دندان‌های نیش حدود 1.5 سالگی بیرون می‌زنند.  ۵- در سال سوم زندگی دندان‌های آسیای انتهایی درمی‌آید و می‌توان گفت بین 2.5 تا ۳ سالگی کودک به راحتی می‌تواند با ۲۰ دندان یک سیب را به راحتی بخورد.

توجه: اگر تا 1.5 سالگی فرزند شما دندانی درنیاورد حتما با یک پزشک مشورت کنید. لازم است از فک بالا و پایین عکس گرفته شود. البته نگران نباشید چون تا به حال گزارش نشده که دندان‌های کودکی هرگز درنیاید!

دندان‌های شیری هم می‌پوسند

با خودتان نگویید دندان‌های شیری اهمیت ندارند و اگر خراب شوند و بیفتند مهم نیست. پوسیدگی دندان نه تنها دردناک است بلکه می‌تواند سبب عفونی شدن ریشه و آسیب رساندن به دندان‌های اصلی در آینده شود. مراقب‌ دندان‌های شیری کودک‌تان باشید. هرگز کودک را در حالی که شیشه شیر، آبمیوه یا حتی پستانک آغشته به عسل یا آب‌قند در دهان دارد نخوابانید. وقتی کودک شما بیدار است بزاق دهان، قند‌ها را خنثی می‌کند. اما هنگام خواب، بزاق زیادی ترشح نمی‌شود. اگر کودک‌تان عادت دارد چیزی مک بزند تا بخوابد در شیشه شیر او آب بریزید.

به همه نصایح مادربزرگ‌ها گوش ندهید

برخی مادربزرگ‌ها توصیه می‌کنند برای این‌که لثه نازک شود و دندان سریع‌تر درآید به لثه بچه قند بمالید. این کار نه تنها برای فرزند شما دردناک است بلکه ممکن است سبب التهاب و عفونت لثه شود. کشیدن هر چیز دیگر مانند گوشت کباب‌شده یا... نیز توصیه نمی‌شود. اما برای آرام کردن درد دندان راه‌حل‌هایی وجود دارد. می‌توانید از اسباب‌بازی‌های دندانی کمک بگیرد. انواعی که در یخچال قرار می‌گیرند بهترین هستند چون سرما خود نوعی ضدالتهاب طبیعی است. می‌توانید از داروخانه ژل‌های تسکین‌دهنده درد دندان‌ هم بخرید و با کمک مسواک‌های انگشتی به لثه کودک‌تان بمالید اما در ‌‌نهایت اگر ناراحتی او تسکین پیدا نکرد با پزشک مشورت کنید تا برای او دارو تجویز کند.

دندان‌ درآوردن با ناراحتی همراه است!

گرچه در برخی از نوزادان دندان درآوردن با ناراحتی چندانی همراه نیست اما در اکثر نوزادان این موضوع با بی‌قراری همراه می‌شود. درد، تب، کاهش اشتها و افزایش نق‌زدن‌ها، سرخ‌شدن گونه‌ها، اسهال و... از جمله نشانه‌های دندان درآوردن در نوزادان است. حتی در برخی کودکان هر بار که دندانی در حال درآمدن است، التهاب گوش نیز طبیعی است. دلیل این مسائل هنوز کاملا روشن نشده اما به نظر می‌رسد اصلاح سیستم ایمنی در این میان دخیل باشد.

توجه: اگر تب و درد بیش از ۲۴ ساعت طول کشید با یک پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید فرزند شما مشکل دیگری ندارد.

 

منبع:bibaknews


ویدیو مرتبط :
دندان در آوردن کودک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکاتی برای مراقبت از دندان های شیری کودک



 

 

دندان های شیری,دندان های شیری کودک,مراقبت از دندان های شیری

 

معمولا هنگامیکه کودک شش ماهه است اولین دندان‌های شیری در دهان او ظاهر می‌شود. رویش بقیه این دندان‌ها تا پایان دو یا سه سالگی طول می‌کشد. تعداد دندان‌های شیری در هر فک ۱۰ عدد و در تمامی دهان ۲۰ عدد است.

 

 

جویدن مواد غذایی تا سن شش سالگی بر عهده دندان‌های شیری است. در این سن دندان‌های دائمی شروع به روئیدن نموده، بتدریج جانشین آنها می‌گردند. بگونه‌ای که در سنین ۱۲ تا ۱۳ سالگی دیگر اثری از دندان‌های شیری نمی‌ماند و تمامی دندانها دائمی است.

 

عقیده اکثر افراد این است که دندان‌های شیری به‌خاطر عمر کوتاهشان اهمیت چندانی ندارد و به مراقبت ‌ از آنها نیازی نیست. اما واقعیت غیر از این است.

 

اگر دندان شیری زودتر از موقع از دست برود، دندان‌های مجاور به سمت محل خالی دندان حرکت می‌کند و فضای موجود را تنگ می‌کنند، بنابراین رویش دندان دایمی جایگزین در این فضا، دچار مشکل می‌شود.

 

متأسفانه بسیاری از پدرها و مادرها فکر می‌کنند که زود خراب شدن دندان‌های شیری و کشیدن آن‌ها مهم نیست چرا که دندان‌های دایمی به جای آن‌ها خواهند رویید. به این ترتیب با عدم مراقبت کافی باعث پوسیدگی زودرس و از دست رفتن آن‌ها می‌شوند که نتیجه آن رویش نابجا یا عدم رویش دندان‌های دایمی زیرین است.

 

- از خواباندن کودک با بطری و شیردادن شبانه خودداری کنید . زیرا باعث پوسیدگی دندانهای پیشین می شود .

 

- بعد از دادن شیر به کودکتان با گاز تمیز دندانهایش را تمیز نمایید .

 

- تا یک برنامه غذایی متعادل برای فرزندتان در نظر بگیرید و از دادن مواد قندی و نشاسته ای به کودک در میان وعده ها خودداری نمایید .

 

- تا حد امکان کودک را از مصرف تنقلات شیرین بازدارید  در صورت مصرف این مواد بلافاصله دندانهای او را بشوئید یا مسواک کنید .

 

- بجای استفاده از مواد قندی شیرین از تنقلات مغذی و طبیعی مانند گردو ، کشمش و پسته استفاده کنید .

 

- کودک را بطور منظم برای معاینه نزد دندانپزشک ببرید تا از سلامت دندانهای شیری او مطمئن شوبد و برنامه غذایی مناسب و متعادل برای فرزندتان از دندان پزشک کودکان درخواست نمائید .

 

- والدین باید توجه داشته باشند که برای رویش بموقع و صحیح دندانهای دائمی ،  حفظ دندانهای شیری تا سنی خاص ضروری است .

 

- بهداشت دهان کودک همانند بزرگسالان باید بطور مرتب و با کمک و نظارت والدین انجام شود .

 

- پوسیدگی در دندانهای شیری در مقایسه با دندانهای دائمی خیلی زودتر به عصب دندان می رسد و ناراحتی و درد ایجاد می کند . بنابراین به محض مشاهده کوچکترین علامتی از پوسیدگی دندان شیری در مقایسه با دندانهای دائمی می رسد باید هر چه زودتر کودک را نزد دندان پزشک ببرید تا دندان شیری ترمیم شود .

 

- اگر کودک شما پافشاری برای خریدن آدامس و نوشابه دارد از انواع بدون قند برای آنها خریداری نمائید .

 

بررسی های مختلف نشان داده است که تعداد دفعات مصرف مواد قندی و مدت زمان مصرف این مواد مهمتر از مقدار مصرف این مواد  در دو نوبت است  . بنابراین با افزایش دفعات مصرف مواد قندی ( انواع شکلات های چسبنده ، شیرینی و غیره ) میزان پوسیدگی افزایش می یابد .

 

حتماً روزی ۳ لیوان شیر بخورید . بجای نوشیدنیهای قنددار از شیر استفاده  نمایید . زیرا کلسیم که یکی از مواد تشکیل دهنده شیر است به استحکام دندانها کمک می کند .

 

همچنین والدین می‌توانند از مسواک مخصوص در یک تا ۳ ‌سالگی استفاده کنند باید توجه داشت که در صورت استفاده از خمیردندان از نوع بدون فلوراید استفاده کرد.

 

منبع:پزشکان بدون مرز