کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

آیا می دانید برای انتخاب شیرخشک باید به چه نکاتی توجه کنید؟



شیرخشک, خواص شیرخشک, خاصیت شیرخشک, تغذیه با شیرخشک

پنج نکته کلیدی که پیش از این در مورد تغذیه نوزاد با شیرخشک نمی دانستید!


انتخاب یک شیر خشک مناسب برای کودک از اهمیت زیادی برخوردار است اما پیش از آن باید بدانید که شیرخشک چگونه بر مدفوع کودک تاثیر می گذارد یا میزان تغذیه کافی با شیرخشک چه قدر است. در این مقاله شما را با چند واقعیت جالب و تعجب برانگیز در خصوص تغذیه با شیرخشک آشنا می کنیم.
   
مدفوع نوزادانی که با شیرخشک تغذیه می شوند، متفاوت است
محتوای پوشک کودک مستقیما تحت تاثیر ماده غذایی است که مصرف می کند و نه تنها مدفوع کودکانی که با شیرخشک تغذیه می شوند، متفاوت است بلکه ممکن است کمی غیرقابل انتظار هم به نظر برسد خصوصا برای والدینی که تغذیه کودک را از شیرمادر به شیرخشک تغییر می دهند. مثلا اگر در 5 هفتگی شروع به تغذیه با شیرخشک بکنید، مدفوع کودک از نظر بو، بافت، غلظت، مقدار، رنگ و تعداد دفعات تغییر خواهد کرد.

این تغییر به علت سازگاری بدن با آنچه می خورد اتفاق می افتد. بافت داخلی دستگاه گوارش بر اساس غذایی که وارد آن می شود، تغییر می کند و از آنجا که شیرخشک با شیرمادر تفاوت دارد، این تغییر ایجاد می شود.

بسیاری از والدین گزارش کرده اند که بوی مدفوع کودکانی که شیرخشک مصرف می کنند، قوی تر است و از نظر رنگ تیره تر و از نظر اندازه باریکتر است.

نوزادان شیرخشک و شیرمادر را با یک سرعت هضم نمی کنند
آیا فاصله زمانی تغذیه کودکانی که با شیرخشک تغذیه می شوند، بیشتر از کودکانی است که شیر مادر می خورند؟ پاسخ این سوال به بیانی "بله" است. شیر مادر و بیشتر شیرخشک ها شامل پروئئین وی و کازئین هستند. شیر مادر پروتئین وی بیشتر دارد که نسبت به کازئین هضم آسان تری دارد و به همین علت کودک سریعتر آن را هضم می کند. شیرخشک حاوی کازئین است که کودک برای هضم آن به زمان بیشتری نیاز دارد.

به خاطر داشته باشید که کودکان با هم تفاوت دارند و هر کدام به میزان خاصی از کالری، شخصیت و الگوهای خواب نیاز دارند. در نتیجه امکان دارد خواب و تغذیه بعضی از کودکانی که شیرخشک مصرف می کنند مشابه کودکانی است که با شیرمادر تغذیه می شوند.

تردیدی وجود ندارد که هضم شیرخشک نسبت به شیر مادر طولانی تر است، میزان تغذیه این کودکان کمتر از کودکانی است که با شیرمادر تغذیه می شوند.

ممکن است نوزاد به شیرخشک حساسیت داشته باشد
بیشتر کودکان شیرخشک را به راحتی و با چند آروغ کوچک هضم می کنند اما بعضی دیگر به پروتئین موجود در شیر گاو واکنش های آلرژیک نشان می دهند. عدم توانایی هضم پروتئین شیر با عدم توانایی هضم لاکتوز که در اواخر کودکی یا اوایل بزرگسالی پدیدار می شود متفاوت است.

برای فهمیدن اینکه آیا هضم به خوبی انجام می شود یا نه، توجه به حرکات روده و مدفوع کودک می تواند مانند یک سرنخ به شما کمک کند. بنابراین اگر فکر می کنید ممکن است کودک به شیرخشک حساسیت داشته باشد، مدفوع او را کنترل کنید. در صورت وجود خون یا بلغم در مدفوع معمولا به این معنی است که روده های کودک متورم شده اند و این تورم می تواند یکی از نشانه های آلرژی باشد.

از دیگر نشانه های هشدار دهنده می توان به اسهال، استفراغ، بیقراری در زمان تغذیه یا التهابات پوستی اشاره کرد.

ناراحتی و بیقراری مداوم هم می تواند یکی دیگر از نشانه ها باشد. البته همانطور که بسیاری از والدین کودکان مبتلا به کولیک  به شما خواهند گفت، گریه همیشه به معنی آلرژی به شیرخشک نیست. کلافگی و بیقراری کودک احتمالا دلیل خاصی دارد و آلرژی می تواند یکی از دلایل آن باشد. پس بررسی و کنترل آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

اگر کودک شما به شیرخشک هایی که پایه شیر دارند حساسیت دارد، احتمالا پزشک مصرف شیرسویا را به شما توصیه خواهد کرد و اگر کودک به پروتئین سویا هم حساسیت داشته باشد، ممکن است پزشک مصرف شیرخشک هیدرولیز شده را توصیه کند که پروتئین آن به شکل قابل هضم تری شکسته شده است.

میزان تغذیه نوزادان متفاوت است
تفاوت در میزان تغذیه کودکان به تفاوت های فردی آنها باز می گردد. بعضی از کودکان در مقایسه با همسالانشان به کالری بیشتری نیاز دارند و مقدار غذایی که برای رشد یک کودک کافی است ممکن است برای دیگری کافی نباشد.

علاوه بر این مقدار تغذیه کودک شما در هر وعده متفاوت است. بنابراین اگر کودک در یک وعده 113.3 گرم و در وعده دیگر 170 گرم شیرخشک می خورد، جای هیچ نگرانی وجود ندارد. اما با وجود این تفاوت ها بهتر است از تعدادی قوانین اصلی و پایه پیروی کنید. به طور کلی کودکانی که هنوز غذای کمکی را شروع نکرده اند باید در  شبانه روز حدود 70.87 گرم شیرخشک به ازای هر 453 گرم وزن بدن مصرف کنند. پس اگر وزن کودک 2.7 کیلوگرم باشد باید روزانه در حدود 425.24 و اگر 4.5 کیلوگرم است باید 708.73 گرم شیرخشک مصرف کند.

بیشتر شیرخشک ها اساسا تفاوتی ندارند و یکسان هستند
حتما شما هم با دیدن انواع مختلف شیرخشک در قفسه فروشگاه ها گیج می شوید. چطور بهترین شیرخشک را انتخاب می کنید؟ بیشتر والدین با شنیدن این واقعیت که همه شیرخشک ها مثل هم تهیه و تولید می شوند، احساس آرامش و آسودگی می کنند. از آنجا که شیرخشک ها تحت نظر سازمان غذا و دارو کنترل و وارد بازار می شوند، می توان از لحاظ غنی بودن آنها به مواد مغذی لازم اطمینان داشت.

یکی از موادی که در همه شیرخشک ها وجود ندارد یک اسید چرب به نام DHA است و تحقیقات نشان داده که می تواند باعث پیشرفت فرآیندهای شناختی و بینایی شود. البته این ماده تقریبا در بیشتر شیرخشک ها وجود دارد. بنابراین اگر تمایل دارید می توانید به دنبال تولید کننده هایی باشید که از این ماده در تهیه و تولید شیرخشک استفاده می کنند.

به هر حال انواع مختلفی از شیرخشک ها برای موقعیت ها و شرایط خاص وجود دارند. شیرخشک هایی که برای نوزادان نارس یا کم وزن تهیه و تولید می شوند و برای مثال شامل کالری بیشتری نسبت به انواع ساده و استاندار آن هستند. شیرخشک هایی که برای کودکان مبتلا به رفلاکس تولید می شوند و حاوی برنج یا دیگر غلظت دهنده های افزودنی هستند. همچنین شیرخشک های سویا یا هیدرولیز شده برای نوزادانی که مبتلا به آلرژی یا عدم توانایی هضم پروتئین هستند تولید می شوند. والدینی که مصرف مواد غذایی ارگانیک را ترجیح می دهند می توانند به دنبال شیرخشک هایی باشند که از مواد ارگانیک تهیه و ساخته می شوند.

و در نهایت اگر نمی توانید در اینباره تصمیم گیری کنید پزشک کودک بهترین مشاور شما در زمینه انتخاب شیرخشک مناسب کودک است.

 منبع:ninisite.com


ویدیو مرتبط :
نکاتی در مورد انتخاب و طعم دار کردن گوشت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

در انتخاب عینک آفتابی به چه نکاتی باید توجه کرد؟



 

آسیب به چشم, بهترین عینک آفتابی

بررسی های علمی نشان داده است که قرار گرفتن طولانی مدت در مرض نور خورشید ،بدون محافظت از چشم ، می تواند باعث ایجاد کاتاراکت (آب مروارید) و دژنرسانس ماکولا شده و به چشم ها صدمه بزند .به همین دلیل چشم پزشکان استفاده از عینک آفتابی جاذب اشعه ی ماورای بنفش و کلاه لبه داررا در زمان مواجهه طولانی مدت با نور خورشید توصیه می کنند .          

چه زمانی استفاده از عینک آفتابی توصیه می شود ؟
در تابستان که میزان تابش اشعه ی ماورای بنفش Aو( B ( UVAو( UVB ) حداقل سه برابر بیشتر از زمستان است .
وقتی در کنار ساحل یا در داخل آب هستید .
در هنگام شرکت در مسابقه های ورزشی زمستانی به خصوص ارتفاع های بلند .
در هنگام استفاده از داروهای ایجاد کننده حساسیت به نور.

آسیب به چشم, بهترین عینک آفتابی

چه عینکی باید خریداری کرد؟
اگر عینک های آفتابی برای محافظت از چشم ها دربرابر پرتوهای مضر نورخورشید طراحی شده اند .برچسب روی عینک ، محافظت در برابر شعه ی ماورای بنفش و سایر امواج نورانی طبیعی را مشخص می کند .
اولین نکته در بحث انتخاب عینک جدای از ظاهر آن که بسته به سلیقه های مختلف، ممکن است گوناگون باشد ابعاد عینک است. یعنی ابعاد عینک باید بگونه ای باشدکه حدقه چشم را بپوشاند.

آسیب به چشم, بهترین عینک آفتابی

فریم یا قاب عینک
انتخاب جنس فریم به سلیقه فرد بستگی دارد ، فریم های موجودی که در بازار وجود دارند از نوع پلاستیک یا کائوچو هستند . نوع و وزن فریم سلیقه افراد را مشخص می کند ، فریمهای فلزی به دلیل سنگینی از استحكام و دوام بیشتری برخوردار هستند، اما این فریمها به دلیل فلزی بودنشان جاذب گرمای آفتاب هستند توصیه می شود كه از عینك هایی كه فرمهای كائوچویی دارند یا از عینک های فلزی به دلیل سنگینی و فشاری که بر روی بینی وارد می کنند ، معمولا آزاردهنده هستند ، مخصوصا اینكه اگر به مدت طولانی استفاده شود ممكن است اثر پایه هایش روی بینی باقی مانده و ظاهر نامطلوبی بوجود آورد. دسته این گونه عینك ها هم پشت گوش قفل می شوند و باعث زخمی شدن آن می شوند، در نتیجه توصیه میشود دسته های عینك طوری باشند كه گذاشتن و برداشتن آن آسان باشد.جنس سبكتر هستند و كمتر جاذب نور و حرارت می باشند استفاه شود .
شیشه هایی در عینک استاندارد است که جنس شیشه آن از نوع تلق و پلاستیک فشرده باشد ، انواع جنس شیشه ای سنگین تر هستند و در عین حال از کیفیت بالاتری برخوردار هستند .
در انتخاب رنگ و شدت رنگ این عینك ها باید توجه داشته باشیم که باید رنگی را انتخاب كنیم كه تغییری در رنگ اشیاء ایجاد نكند مثلا رنگ سبز را سبزتر یا كم رنگ تر نكند ، بنابراین برای امتحان كردن آن باید حتما از یك طیف رنگی در اطراف محیط كمك گرفت. بدین صورت كه با گذاشتن آن روی چشم نباید هیچ تغییری در رنگ و اندازه اشیاء ایجاد شود ، در نتیجه هر مقداری كه كیفیت ساخت عینک بالاتر باشد ، تغییر رنگ کمتری ایجاد خواهد شد .
معمولا بهترین رنگ تیره و خاكستری است كه كمترین تاثیر را روی اشیاء دارد و رنگ های سبز و قهوه ای در رده های بعدی قرار دارند ، به عبارتی این سه رنگ رنگ های مطلوبی هستند كه توصیه می شوند . اما رنگ های آبی، قرمز و فانتزی اصلا توصیه نمی شوند زیرا در رنگ اشیا ء تغییر ایجاد می کنند و در عین حال مقدار زیادی اشعه مضر را از خود عبور می دهند .

آسیب به چشم, بهترین عینک آفتابی

كاركردهای یک عینک آفتابی
كاركرد عینک آفتابی در سه جهت كاهش شدت نور ورودی به چشم، مانع از ورود اشعه های مضر به چشم و به عنوان حفاظی برای محیط بیرونی چشم عمل می كنند.
عینک آفتابی باید تا 99 درصد از ورود اشعه ی ماوراء بنفش جلوگیری کند ، مواجهه طولانی مدت با اشعه ی ماورابنفش خورشید ارتباط نزدیکی با ابتلا به برخی بیماری های چشم دارد . UVBنسبت به UVA خطرهای بیشتری برای چشم و پوست به دنبال دارد .عدسی های شیشه ای و پلاستیکی ،امواج UV را جذب می کنند ، اما میزان جذب UV با افزودن مواد شیمیایی خاص به عدسی در حین ساخت آن ویا پوشاندن سطح عدسی با این مواد پس از ساخت ،افزایش می یابد .
در هنگام خرید ، نوعی از عینک آفتابی را که مانع از ورود 99 یا 100 در صد امواج ماورای بنفش به چشم می شود ، انتخاب کنید. بر چسب برخی از کارخانه ها بیانگر جذب اشعه UV تا 400 نانو متر می باشد که به معنای جذب 100 درصد اشعه UV می باشد .

آسیب به چشم, بهترین عینک آفتابی

در چه مواردی عینک آفتابی موثر نیست ؟
عینک های آفتابی نمی توانند چشم ها را درمقابل نورهای بسیار شدید برخی منابع تولید کننده نور محافظت کنند. جوشکاری ، نورهای شدید برنز کننده ، شرایط شدید برفی ، و یا نگاه مستقیم به نور آفتاب ( مثلا در حین خورشید گرفتگی ) می تواند به شدت به چشم ها آسیب برساند.
نگاه مستقیم به هریک از این منابع نورانی بدون محافظ مناسب، می تواند سبب ابتلای قرنیه به فتوکراتیت و یا حتی آسیب به شبکیه و از دست رفتن دایمی دید مرکزی شود . استفاده از عینک های آفتابی مناسب در فعالیت های روزمره خارج از منزل ، کلید محافظت چشم ها از صدمه های وابسته به نور خورشید است .
بهترین عینک های آفتابی آنهایی هستند که 100 درصد اشعه UV را جذب نموده ، بهترین کیفیت اپتیکی و کم ترین احتمال شکسته شدن را داشته باشند.

منبع:salamatnews.com