کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

آموزش عادت دستشویی رفتن در کودکان


عادت دستشویی رفتن کودکان برایتان کابوس نباشد! جلب کردن اعتماد کودک دلبندتان برای این عادت در روز و شب، یکی از نقطه های مهم این سن است.

دو نفره: عادت دستشویی رفتن کودکان برایتان کابوس نباشد! جلب کردن اعتماد کودک دلبندتان برای این عادت در روز و شب، یکی از نقطه های مهم این سن است. برای ایجاد این رفتار، و برای تکمیل سن و رشد رفتاری کودک صبوری کنید تا آماده شود. برای دختر بچه ها ۲ تا ۲٫۵ سالگی و برای پسر بچه ها سه سالگی یا کمی بیشتر زمان مناسب برای این عادت است. اگر فرزندتان از نظر سنی و ذهنی آماده است، آموزش این عادت را آغاز کنید.

عادت توالت رفتن در کودکان چگونه آموزش داده می شود؟

عوامل نشان دهنده ی آماده شدن کودک برای عادت توالت رفتن چیست؟

- وقتی خودش را خیس می کند، و آن را با ناراحتی یا گریه به شما عنوان می کند.
   
- وقتی خودش را خیس کرده و از این موضوع منزجر شده و آن را به شما ابراز می کند.
   
- وقت خواب ظهر اگر زیرش خشک است، و یا اگر خودش را خیس کرده اما به نحوی در تلاش برای بیان نا آرامی اش در این باره است.

در این حال کودک نازنین تان آماده ی آموزش توالت رفتن است.

وقتی کودک تان آماده ی توالت رفتن است، وظایف شما چیست؟

- توالت را به فرزندتان معرفی کنید؛ یا به فرزندتان بگویید توالت به چه دردی می خورد، چگونه از آن استفاده می شود، دستشوئی چیست و چگونه باید از آن استفاده کند. می توانید با زیباتر کردن سرویس بهداشتی او را در این مرحله یاری کنید. اگر لازم است یک چهار پایه ی کوتاه و دمپایی کودک برایش تهیه کنید. وسایل مورد نیازش را در توالت به حال دسترس پذیر در آورید و به او یاد بدهید چگونه و به چه ترتیب از آنها استفاده کند. تک تک مسائل بهداشتی را به او آموزش دهید و دلیل انجام هر یک را با زبان خودش به او توضیح دهید.

- زمان مناسب برای این آموزش فصل تابستان است که کودک به وقت شروع پاییز آماده باشد. و به خاطر داشته باشید دوره ی آموزش توالت رفتن حداقل دوهفته زمان می برد. آموزش را هم در زمان تعطیلات یا در خانه ی دیگری نه، فقط در خانه ی خودتان برایش انجام دهید. چرا که راحت ترین جا برای شما و فرزندتان، خانه است.

- لطفا صبور باشید و تا آماده شدن کامل فرزندتان بطور جدی به آموزش تان ادامه دهید. اگر خودش را در این دوره خیس کرد، که این در هفته ی اول بسیار اتفاق خواهد افتاد، صبور و شکیبا باشید و با عشق به این دوران ادامه دهید.
   
- پوشاندن شورت را می توانید با شروع آموزش تان آغاز کنید. اگر می خواهید فرزندتان از توالت کودک یا لگن کودک استفاده کند، باید طوری باشد که برای کودک قابل استفاده، جذاب، دسترس پذیر و جلوی چشمش باشد تا کودک به محض نیاز، به خاطر بیاورد و یا یادآوری کند. بخصوص بعد از خوراک خوردن یا نوشیدنی، و به ویژه در هفته ی اول توالت رفتنش را بپرسید و یا اینکه آیا می خواهد از تولت کودک استفاده کند یا خیر. این حرکت به کودک می آموزد که بعد از چه مواقعی ممکن است نیاز به توالت داشته باشد. بگذارید کودک تان در توالت زمان بگذراند و سعی کنید بگذارید تمام کارهایش را خودش انجام دهد تا این عادت را بطور کامل یاد بگیرد.


ویدیو مرتبط :
آموزش دستشویی رفتن توسط حکیم روازاده!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۲ توصیه تکمیلی برا آموزش دستشویی رفتن کودکان



دستشویی رفتن کودکان,آموزش دستشویی رفتن کودکان

۱. به کودکتان فرصت دهید: برای آنکه کودک توالت‌رفتن را بیاموزد ابتدا باید مغز او تکامل یابد و سیستم عصبی مرکزی بتواند مثانه او را کنترل کند. وقتی هنوز مغز کامل نیست، کودک بدون اختیار ادرار می‌کند یعنی مثانه یا روده‌ها به محض پرشدن، خالی می‌شوند. تقریبا در تمام کودکان از ۲۸ ماهگی به بعد، مغز تکامل پیدا می‌کند و می‌توانند ادرارشان را کنترل کنند.

۲. از فصل تابستان استفاده کنید: فصل تابستان، بهترین زمان برای گرفتن کودک از پوشک است. کودک را تشویق کنید اگر ادرار یا مدفوع دارد، بگوید. چند ساعت در روز او را باز بگذارید.

۳. به او آموزش دهید: برای کودکتان یک صندلی توالت کوچک بخرید و به او یاد دهید که هر زمان احساس نیاز کرد، روی آن بنشیند. می‌توانید این صندلی را در حمام، دستشویی یا اتاق خود کودک قرار دهید.

۴.مثل بزرگ‌ترها با او رفتار کنید: اگر فرزندتان به تکامل مغزی رسیده اما هنوز توالت رفتن را نیاموخته، او را همراه با خواهر یا برادرزاده‌هایتان به مسافرت ببرید. بودن در کنار کودکان بزرگ‌تر و دیدن آنها باعث می‌شود کودک شما نیز از رفتارهای آنها تقلید کند. فقط مراقب باشید رقابت ایجاد نشود یا اگر فرزندتان اختیار خود را از دست داد، مسخره‌اش نکنید.

۵.اجازه ندهید بیش از ۱۰دقیقه روی صندلی بنشیند: اگر از کودکتان خواستید روی صندلی توالت بنشیند، اما ۱۰دقیقه گذشت و او کاری نکرد، مجبورش نکنید تا همچنان روی صندلی بماند. صندلی توالت او را جمع کنید و ساعتی بعد دوباره از او بخواهید این کار را انجام دهد.

۶.به او اطمینان دهید: برخی کودکان از مدفوع یا ادرارکردن می‌ترسند چون هنوز نمی‌دانند بدن آنها مواد مضر را دفع می‌کند و فکر می‌کنند قسمتی از بدنشان را از دست می‌دهند. ماجرا را برای آنها توضیح دهید تا ترسشان از بین برود.

۷.لباس‌های راحت تن او کنید: وقتی توالت رفتن را به کودک آموزش می‌دهید لباس‌های راحت تن او کنید تا بتواند بلافاصله آنها را دربیاورد. فاصله زمانی بین حس کودک برای توالت رفتن و انجام این کار گاهی بسیار کوتاه است. در تابستان فقط یک شورتک پای او کنید تا بلافاصله بتواند آن را دربیاورد.

۸.تشویقش کنید: برای آموختن پاکیزگی باید کودک را تشویق کرد. تشویق‌های زبانی مثل «تو بزرگ‌شده‌ای» «مایه افتخار هستی» در کنار تشویق‌های عملی! مثلا هر بار که کودکتان ادرار یا مدفوعش را کنترل کرد، به او امتیاز بدهید و بعد از هر ۱۰-۵ امتیاز برایش هدیه بخرید.

۹.پوشک‌های شورتی بخرید: در طول زمانی که قرار است پاکیزگی را به فرزندتان آموزش دهید، از پوشک‌های شورتی استفاده کنید تا هم مطمئن باشید همه‌جا را کثیف نمی‌کند هم بتواند در صورت تمایل فورا آن را درآورد.

۱۰.سرزنش نکنید: شاید کودک برای چند روز اختیار مدفوع و ادرارش را به دست بیاورد اما بعد از آن دوباره نتواند خود را کنترل کند. در این صورت او را سرزنش نکنید و فقط مرتب توالت‌رفتن را به او یادآور شوید.

۱۱.ترس‌هایش را از بین ببرید: اگر کودکتان از ریختن آب بعد از اجابت‌مزاج می‌ترسد، به او آموزش دهید آب برای شستن و پاک‌کردن است و وقتی روی توالت نشسته آسیبی به او نخواهد زد.

۱۲.عصرها او را کنترل کنید: کودکان در ۳ سالگی تقریبا کنترل ادرار و مدفوع را می‌آموزند اما باز هم کنترل این مساله طی شب کار آسانی نیست و بیشتر کودکان یا آنقدر هوشیار نیستند که خود را کنترل کنند یا توانایی برخاستن از خواب را ندارند. شب‌ها کودکتان را پوشک کنید و برای چند ماه عصرها که او را می‌خوابانید، مراقب کنترل ادرارش باشید. اگر لباس‌های او هنگام بیدارشدن خشک بودند، یعنی شب‌ها هم می?شود خیالتان راحت باشد.

منبع: Enfant.fr
aftabir