کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

آقایان بخوانند:آرام كردن كوچولوها قلق دارد



آرام كردن نوزادان,آرام كردن کودکان,

 اكثر آقایان حوصله و سررشته نگهداری از كودكان را ندارند چه برسد به این‌كه كودك مورد نظر یك نوزاد یا نوپای عصبانی و بداخلاق باشد؛ بهانه بگیرد و فریاد بزند؛ اگر خواسته‌اش اجرا نشود برای مادرش بی‌تابی كند؛ این‌جاست كه آقای محترم گیج می‌شود؛ نمی‌داند باید این بچه كوچك را چگونه آرام كند؛ از خودش می‌پرسد: «خانمم چادو چمبل بلد است؟» ما روش خانم شما را نمی‌دانیم، اما تجربه پدران موفق در امر آرام كردن كودك را با شما در میان می‌گذاریم تا از این به بعد برای چند ساعت تنها ماندن با فرزند كوچك‌تان زانوی غم بغل نگیرید.


رمز ریزش قطره‌های اشك‌ این‌جاست؛ متخصصان می‌گویند، گریه كردن كودكان یكی از رفتار‌های عادی و طبیعی آن‌هاست، درست مثل خوابیدن و غذا خوردن. می‌توان گریه كودك را آژیرخطر او دانست؛ آژیر در مواقع خطر به صدا در می‌آید تا اقدامات لازم هرچه سریع‌تر به عمل آیند. شما پدر عزیز، باید با حوصله، علتی كه این آژیر را روشن كرده است بیابید و آن‌ را رفع كنید. گاهی علت گریه كاملا مشخص است، اما گاهی به عقل جن هم نمی‌رسد كه كوچولو چرا گریه می‌كند. البته یادتان باشد كه گاهی بعد از بررسی همه علل، باز هم فرزندتان گریه‌هایش را قطع نمی‌كند، این حالت طبیعی است شما هم وظایف‌تان را درست انجام داده‌اید؛ نگران نباشید.

گرسنگی
نشانه: ازته دل، بی‌امان و با صدای بلند گریه می‌كند.

نشانه كمكی: از آخرین باری كه شیرمادرش را خورده 3-5/1 ساعت گذشته است.

از آخرین‌باری كه شیرخشك خورده 4-2 ساعت گذشته است.

راه‌حل: به فرض این‌كه فرزندتان گرسنه باشد ولی ممكن است برای خوردن نوبت بعدی شیرخشك آماده نباشد؛ بد نیست بدانید هضم شیرخشك حداقل 2 ساعت زمان نیاز دارد بنابراین دادن شیرخشك با فواصل كوتاه به كودك می‌تواند او را ناراحت‌تر كند.

بچه‌هایی كه شیر مادر می‌خورند ممكن است گاهی در بغل مادرشان ناآرام شوند، زیرا بوی شیرمادر آن‌ها را ناراحت می‌كند؛ در این مواقع فرزندتان را از مادرش بگیرید و شما آرامش كنید.

خستگی
نشانه: نفس‌نفس زنان و درمانده گریه می‌كند.

نشانه كمكی: چشم‌هایش بسته، اما خودش بی‌قرار است. ممكن است چشم‌هایش باز، قرمز، پر از اشك و پف كرده باشند یا حتی چشم‌هایش را بمالد.

راه‌حل: ساده‌ترین نوع آرام كردن كودك این است كه او را درتخت یا گهواره‌اش بگذارید تا راحت بخوابد.

بی حوصلگی یا كلافگی
نشانه: گریه‌اش بریده بریده است و سر و صدای دیگر گریه‌ها را ندارد.

نشانه كمكی: از عاملی كه حوصله‌اش را سر برده روی بر می‌گرداند یا حتی او را می‌زند.

راه حل: اگر شما حوصله فرزندتان را سر برده‌اید، چند دقیقه او را در جایی مطمئن (مثلا او را روی لبه یا جایی كه پر از وسایل خطرناك است رها نكنید) به حال خود بگذارید، اما دورادور مراقبش باشید كه كار دست خودش ندهد (حتی یك ثانیه از او چشم برندارید.) در چنین شرایطی می‌توانید از صداهای متناوب و یكنواخت هم كمك بگیرید؛ مثلا پنكه، تیك‌تیك ساعت، جاروبرقی و.....یكی از راه‌های دیگر هم مرطوب كردن دست و پای بچه با آب ولرم است.

اذیت شدن
نشانه: بی‌وقفه و از روی اجبار گریه می‌كند، باصدایی كه مدام بلند‌تر می‌شود.

نشانه كمكی: ممكن است دست‌هایش را تكان دهد یا صورتش را جمع كند.

راه‌حل: ببینید چه عاملی كودك‌تان را اذیت كرده است؛ مثلا اگر هر بار كه كودك‌تان را در كالسكه‌اش می‌گذارید داد و فریادش بلند می‌شود، پس كالسكه مشكل دارد و باید مشكل آن را پیدا كنید. ممكن است فرزندتان یخ كرده باشد (حتی در داخل ساختمان).

ممكن است به نظرتان برسد كه پوشكش را كثیف كرده است، اما یادتان باشد كه بر‌خلاف تصور عموم كثیف كردن پوشك باعث گریه نمی‌شود، مگر این‌كه فرزندتان دچار كهنه‌سوز، عفونت یا حساسیت ناحیه تناسلی و كشاله‌های ران شده باشد.

درد
نشانه: بلند و دل‌خراش گریه می‌كند.

نشانه كمكی: ممكن است كمرش را خم كند و چیزی را با دست‌هایش بزند یا پاهایش را به سمت شكمش بالا بیاورد.

راه‌حل: درد‌ها به‌طور معمول به‌دنبال بیماری یا مشكل جسمی ایجاد می‌شوند كه اگر نمی‌توانید گریه ناشی از آن‌ را آرام كنید، بهتر است به متخصص اطفال سری بزنید.

دل‌درد
نشانه: در سه ماهه اول تولد، نوزاد در طول هفته3 بار یا بیشتر گریه‌های طولانی مدت-‌حدود 3 ساعت- سر می‌دهد.

راه‌حل: قنداق، خواباندن به پهلو یا شكم، مكیدن انگشت شما، تاب دادن و لالایی گفتن.

درد فرزندتان را بفهمید
گریه می‌كنم چون دلم می‌خواد!
آرام كردن بچه‌ها فرمول ندارد؛ همه كودكان مثل هم نیستند، بنابراین باید از روش آزمون و خطا كمك بگیرید؛ برخی از توصیه‌های زیر ممكن است در مورد فرزند شما بی‌اثر باشد اما به هر حال امتحان‌شان ضرری ندارد. گذاشتن سی‌دی كارتون، گریه‌های ناشی ازگرسنگی فرزندتان را ساكت نمی‌كند! گریه‌های دندان‌درد كودك هم با عوض كردن پوشك قطع نمی‌شود. به عبارتی ابتدا ببینید علت اصلی گریه‌ها و بی‌تابی‌های كودك چیست. اگر گریه‌های كودك به عصبانیت و تحركات فیزیكی و خشمگین تبدیل شدند، دیگر منطق علت و معلولی به درد نمی‌خورد؛ باید چاره‌ای بهتر اندیشید.

انگشت كوچك‌تان را امتحان كنید
اگر نمی‌توانید علت گریه‌های بی‌وقفه فرزند نیم‌وجبی‌تان را پیدا كنید، بروید دست‌های‌تان را بشویید، سپس انگشت كوچك‌تان را كنار دهان او ببرید تا آن را بمكد؛ همین كار هم روشی دارد كه پدر‌های ناشی آن را بلد نیستند؛ باید انگشت خود وارونه بگیرید تا ناخن‌تان سقف دهان كودك را اذیت نكند و مشكل 2 تا نشود.

بفرما نوشیدنی كوچولو
اگر فرزندتان نوزاد است می‌توانید در شیشه‌اش كمی شیرمادر یا شیرخشك گرم شده بریزید و به او بدهید.

تابش دهید
بچه‌ها عاشق تحرك‌اند؛ چه كسی بهتر از «بابایی» می‌تواند آن‌ها را به آرزوی‌شان برساند؟ او را بغل كنید و در هوا تاب دهید. با این بالا پایین بردن بچه حداقل 3 كیلویی، عضلات بازوی‌تان هم خوش فرم و قوی‌تر می‌شود!

حركات موزون پدر و فرزند
كوچولو را بغل كنید و دست‌هایش را دور گردن‌تان بیاویزید، سپس آرام حركات موزون انجام دهید و بدن‌تان را به جهات مختلف متمایل كنید.

ای نبض برس به فریادم
اگر راه‌حل‌هایی كه تاكنون عنوان شد، فایده‌ای نداشت، با آرامش دراز بكشید، سر او را روی سینه خود بگذارید و با عطوفت نوازشش كنید، صدای تپش‌های قلب، برای همه بچه‌ها قطعه‌ای گوش‌نواز و لذت‌بخش است.

 بچه پرروها
گاهی بچه‌ها نه گرسنه‌اند، نه خیس، نه درد دارند، نه خواب‌شان می‌آید، بغل نمی‌خواهند، حوصله بازی و تكان خوردن را هم ندارند، گریه می‌كنند چون دل‌شان می‌خواهد. در این مواقع بگذارید كوچولوی پر سر و صدا گریه‌هایش را به اتمام برساند؛ البته ابتدا اطمینان حاصل كنید كه مشكلی دارد یا خیر.

منبع:bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
كوچولوها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آقایان بخوانند(18 توصیه همسرانه)



 

 

توصیه همسرانه,همسر خویش

 

1. در مقابل همسر خویش, گرفتاری های روزانه و حوادث تلخ و ناگوار زندگی را با اخم و چهره عبوس مطرح نکنید.

 

2. هدیه دادن مهرو محبت را زیاد می‌کند؛ به مناسبت های مختلف برای همسر خود هدیه ای هر چند کوچک خریداری و با چهره ای شاد و خندان به او تقدیم کنید.

 

3. چنانچه کمبودی در منزل مشاهده می‌شود, با کمال محبت و خوشرویی تذکر دهید.

 

4. در حضور همسر خود, به هیچ وجه از زنان دیگر تمجید نکنید و توانایی های آنا را به رخ او نکشید.

 

5. به بستگان همسر خود مانند پدر و مادر و سایر اقوام وی احترام بگذارید و برای دعوت آنان به خانه خود, قبل از همسر خود اقدام کنید.

 

6. هیچ وقت از معاشرت همسر خود با بستگان صالحش جلوگیری نکنید و در معاشرت و دید و بازدید با بستگان وی پیشقدم باشید.

 

7. با بستگان خود نزد همسرتان در گوشی نجوا نکنید.

 

8. هیچ گاه همسر خود را به ویژه نزد بستگانش تحقیر نکنید؛ توهین و بی احترامی به همسر از صفا و صمیمیت در زندگی زناشویی می‌کاهد.

 

9. هیچ گاه خود را برتر از همسر خود معرفی نکنید. سعی کنید "من" و "تو" در زندگی زناشویی نباشد کلمه "ما" زندگی را گرم و لذت بخش می‌کند

 

10. وقتی که همسر شما عصبانی است, او را با مهر و محبت آرام کنید.

 

11. برای رفتن به مهمانی و گردش, سعی کنید همراه فرزندان و همسر خود باشید و پیشنهاد همسر خود را در این مورد به علت خستگی و کار رد نکنید.

 

12. امتیازات اجتماعی؛ فرهنگی و اقتصادی فامیل خود را در صورتی که با همسر شما فاصله اجتماعی و طبقاتی دارند مطرح نکنید.

 

13. کارهای همسر خود, هر چند کوچک را تحسین کنید. تمجید و ستایش زن به علت روح لطیف و مهربانی که دارد, کلید کامیابی در زندگی زناشویی است.

 

14. در قبال همسر خود, در امور مختلف قدرت نمایی نکنید.

 

15. زحمات و هزینه هایی را که برای پذیرایی خویشاوندان همسر خود صرف می‌کنید, هیچ گاه بر زبان نیاورید.

 

16. همسر خود را در خانه محصور و محدود نکنید و وی را از دست یابی به شادی ها محروم نسازید.

 

17. شادی و خنده های خود را در محل کار خود به جا نگذارید و فراموش نکنید که همسر شما در خانه هم نیازمند شادی و خنده های شماست.

 

18. کمک کردن در انجام کارهای منزل را فراموش نکنید و بدانید همان مقدار که شما در خارج از منزل خسته می‌شوید, زن هم در منزل از کارهای خانه خسته می‌شود و نازمند مساعدت و قدردانی است.

منبع:منبع:هفته نامه سلامت شماره 186