کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

آداب معاشرت را به فرزندانتان آموزش دهید!



آداب معاشرت,آموزش  آداب معاشرت,آموزش آداب و معاشرت

 آداب معاشرت را به فرزندانتان آموزش دهید!

این وظیفه والدین است که به فرزندانشان آداب معاشرت بیاموزند. زندگی وقتی در خانواده و حتی جامعه شیرین میشود که فرزندان، از کودکی، یاد بگیرند چه نکاتی را در ارتباط با دیگران باید رعایت کنند؛ آنها باید بدانند زمان گفت‌وگو با دیگران چه جملاتی به کار ببرند، چطور از مسخره کردن اشتباهات دیگران اجتناب کنند و...
- به کودکان خود مجموعه‌ای از کلمات مودبانه همچون لطفا، اگر ممکن است، بفرمایید و... را یاد دهید.
- به آنها یاد دهید وقتی به کسی معرفی می‌شوند، رفتارهای مودبانه‌ای همچون از جا برخاستن، سلام کردن، لبخند زدن، دست دادن و... را رعایت کنند.
 - کاری کنید که بدانند وقتی کسی به آنها لطف می‌کند باید در قبال آن سپاسگزاری کنند.
- مسئولیت‌های کوچک به فرزندانتان بدهید تا در آینده مسئولیت‌پذیر شوند (آب دادن به گل‌ها، پختن غذاهای ساده، اتو کردن لباس و...).
- فرزندان خود را راحت‌طلب بار نیاورید (هر کاری را برایشان انجام ندهید)
- باید بدانند اگر اشتباهی کردند یا باعث ایجاد زحمت برای کسی شدند، معذرتخواهی کنند.
- شایسته است کودکانتان عفت کلام داشته باشند و از بیان بعضی کلمات خجالت بکشند. در معاشرت با دیگران والدین می‌توانند کودکانشان را عادت دهید تا با احترام به اشخاص پاسخ دهند. در عوض گفتن « هوم »، « هان » بهتر است « بله »، « خیر » و « حتما » بگویند.
- کودکان باید بدانند مکث کردن (نه مکث طولانی)‌ در حین صحبت خوب است، چرا که باعث فکر کردن قبل از شروع صحبت می‌شود.
- فرزند‌تان را تشویق کنید واضح صحبت کند، چرا که زیر لب سخن گفتن گیرایی کافی ندارد و هوش و ذکاوت وی را زیر سوال می‌برد.
منبع:aftabir.com


ویدیو مرتبط :
آموزش آداب معاشرت نیزوهای خدماتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آموزش آداب معاشرت به کودکان



آداب معاشرت, اداب و معاشرت, اصول آداب معاشرت, اموزش اداب معاشرت

 چند ساعت از آن میهمانی کذایی گذشته، ولی هنوز، عرق شرم از روی پیشانیم خشک نشده. تمام آن یکی، دو ساعتی که در منزل دوستم میهمان بودم، برایم مثل یک کابوس بود. پسر کوچکم تصمیم گرفته بود آبروی چندین ساله مرا ببرد و با رفتاری که در میهمانی داشت، کاملا موفق شد. همین که از در وارد شدیم نه‌تنها به هیچ‌کس سلام نکرد، بلکه با دیدن دختر خانواده که موهای قرمز خوش‌رنگی داشت، یک‌دفعه داد زد: «مامان، مامان، نگاه کن؛ عین هویجه!» بعد، دور تند خراب‌کاری‌ها و بدرفتاری‌هایش شروع شد؛ ‌بی‌اجازه دست زدن به وسایل‌شان، بهانه‌گیری در مورد طعم غذایی که سر سفره گذاشته بودند و... یعنی کجای کار من و همسرم اشتباه بود که این پسر کوچولوی پنج ساله، به قدر سر سوزنی هم آداب معاشرت یاد نگرفته بود؟
آسه آسه، قدم به قدم
آداب معاشرت، نه‌تنها جزو لاینفک زندگی ما هستند، بلکه هر پدر و مادری هم آرزو دارد بچه مبادی آدابی داشته باشد ولی چه‌طور می شود این ریزه‌کاری‌ها را به آن‌ها آموخت؟ اولین نکته برای آموختن آداب معاشرت به کودکان این است که شما به‌عنوان پدر یا مادر بپذیرید که این اتفاقی یک‌شبه نیست و به‌تدریج باید در فرزند شما اتفاق بیفتد. بچه‌ها، به‌خصوص اگر کم‌تر از چهار سال داشته باشند، نمی‌توانند یک‌باره، همه آداب را به‌جا بیاورند و شما، با گفتن پی در پی «الان باید چی بگی؟» یا «کلمه جادویی‌مون چی بود» و...، بیش‌تر او را گیج و سردرگم می‌کنید.
یک گوش در و یک گوش دروازه؟
والدین توضیح می‌دهند و کودکان فراموش می‌کنند. این مساله، غیرقابل اجتناب است.بهتر است به‌جای این‌که وقت‌تان را با صحبت‌های بی‌پایان در زمینه اهمیت رعایت آداب معاشرت با فرزندتان تلف کنید، کمی به بازی بپردازید. بازی، بهترین روش برای آموختن روابط اجتماعی است که باعث می‌شود کودک موقعیت را از نزدیک لمس کند. در این بازی‌ها، گاهی شما میهمان شوید و گاهی او. در مورد هر آن‌چه او باید رعایت کند، برایش نقشی را که به‌عنوان میهمان و میزبان دارید بازی کنید و قبل از رفتن به میهمانی، این بازی‌ها را برایش مرور کنید تا آن‌چه را آموخته، به خاطر بیاورد.
دوصد گفته چون نیم کردار نیست!
بعد از یک روز کاری خسته‌کننده، وارد خانه می‌شوید، کیف و روزنامه را به گوشه‌ای پرت می‌کنید و شاید زیر لبی غر هم بزنید که چرا این بچه اسباب‌بازی‌هایش را روی زمین، ولو کرده است. خب در چنین شرایطی، نباید انتظار داشته باشید که کوچک‌ترها، به استقبال‌تان بیایند، سلام کنند و خسته نباشید بگویند. کودکان، برای آموختن آداب معاشرت، به یک الگوی عملی احتیاج دارند و والدین، در این زمینه نقش مهمی دارند. پس اگر دوست دارید فرزندتان بلند سلام کند وقتی از سر میز یا سفره غذا بلند می‌شود، با کلمات رسا و شمرده، تشکر کند،میان حرف دیگران نپرد، از کلمه «لطفا» استفاده کند و...، خودتان پیش‌قدم شوید و این الفاظ را در صحبت کردن با او، زیاد به کار ببرید.

منبع:shahrzadpress.com